Äggfritt  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Min godaste rödbetssallad

Hej!

Idag händer det mycket, ny inredning i Go’kväll, få se vad ni tycker om den. Spännande, tycker jag. Sedan chattar vi, som sagt, Johanna Westman & jag, direkt efter programmet. Varmt välkomna att ”prata” med oss live!

Jag har förresten gått lös på rödbetor på sistone, så kaklet är alldeles prickigt i köket hemma… Har ni provat den här underbart smakrika salladen med rivna rödbetor och morötter?

IMG_5305

Råriven rödbetssallad, 6-8 port

500 g rödbetor, rivna

500 g morötter, rivna

½ purjolök, strimlad

1 dl russin

1 dl sesamfrön, rostade i torr stekpanna

2 apelsiner, skalade och skivade

Till servering: 1 påse blandad sallad, 1 kruka färsk basilika

Gör dressing (nedan). Blanda med samtliga ingredienser till salladen, låt stå och dra minst en timme innan servering. Blanda i sallad och strö rivna basilikablad ovanpå vid servering.

dressing:

1 msk fransk senap

1 dl vinäger (ta den sort du har hemma tex balsamico eller äppelcider)

2 vitlöksklyftor, pressade

1 dl rapsolja

1 ½ tsk salt

1 tsk svartpeppar

Vispa ihop senap, vinäger och vitlök. Vispa försiktigt ner olja, salt och peppar.

Susanne_Jonsson_2014-5089-1200pxl

Nyupptagna morötter i höstas. Så goda som dom är. Eller tillsammans med rödbetor.

Har du någon favoriträtt med rödbetor?