Äggfritt  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Min godaste rödbetssallad

Hej!

Idag händer det mycket, ny inredning i Go’kväll, få se vad ni tycker om den. Spännande, tycker jag. Sedan chattar vi, som sagt, Johanna Westman & jag, direkt efter programmet. Varmt välkomna att ”prata” med oss live!

Jag har förresten gått lös på rödbetor på sistone, så kaklet är alldeles prickigt i köket hemma… Har ni provat den här underbart smakrika salladen med rivna rödbetor och morötter?

IMG_5305

Råriven rödbetssallad, 6-8 port

500 g rödbetor, rivna

500 g morötter, rivna

½ purjolök, strimlad

1 dl russin

1 dl sesamfrön, rostade i torr stekpanna

2 apelsiner, skalade och skivade

Till servering: 1 påse blandad sallad, 1 kruka färsk basilika

Gör dressing (nedan). Blanda med samtliga ingredienser till salladen, låt stå och dra minst en timme innan servering. Blanda i sallad och strö rivna basilikablad ovanpå vid servering.

dressing:

1 msk fransk senap

1 dl vinäger (ta den sort du har hemma tex balsamico eller äppelcider)

2 vitlöksklyftor, pressade

1 dl rapsolja

1 ½ tsk salt

1 tsk svartpeppar

Vispa ihop senap, vinäger och vitlök. Vispa försiktigt ner olja, salt och peppar.

Susanne_Jonsson_2014-5089-1200pxl

Nyupptagna morötter i höstas. Så goda som dom är. Eller tillsammans med rödbetor.

Har du någon favoriträtt med rödbetor?

 • annika-linnea

  Hej Susanne! Snälla du, fixa en bild till sommaren så du har en vinter och en sommar. Det är bäst att vara förberedd!

 • Ingmari

  Lustigt nog har jag varit så sugen på rödbetor den senaste veckan. Mums för kokta med smör. Rödbetsbiffar är inte fel heller.

  • Susanne Jonsson

   Åh så gott Ingmari!

 • Ingmari

  Förlåt. Självstavningen. Inte pruttar utan pryttlar. Sorry.

 • Ingmari

  Hej. Precis vad jag skulle gå in och påpeka också. Inte du som ska behöva ta det men… jag har varit så glad för att det varit så tydligt och bra att se tillvägagångssättet för matlagningen. Du har varit så enormt bra på att visa. Men… Tyvärr tyvärr. Nu med nya studion och den oroande, störande färgen, alla pruttar på hyllor, örter i vägen och den bildmässigt negativa placeringen för matlagningsbordet så ser man inte alls hur det går till. Jag blev så ledsen och saknar verkligen den förra studion. Där tänkte man inte på kulisserna. Nu är kulisserna det enda man tänker på och retar sig på och då ser och hör man inte vad som sägs och görs. Ampeln som hängdes upp syntes inte alls. Inte kul!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari, tråkigt att det inte känns bra, jag för vidare det här till mina kollegor som har hand om studion.

 • carina

  Hej Susanne! Tycker den nya inredningen i go’kväll studion var fin men svårt att se den goda maten när den tillagades. Förut kunde man se det bättre men nu var matplatsen framför lite i vägen. Tycker dock att matlagningen i programmet är det bästa som är en stor del i varför jag tittar. Men det borde vara lite mer centrerat så man har bättre överblick att se när ni tillagar era maträtter. Vänliga hälsningar carina

  • Susanne Jonsson

   Hej Carina! Tack för din feedback. Jag tar detta vidare till mina kollegor som jobbar med själva studion, det jag vet på rak arm är att det kan ta något program innan vi alla är inarbetade med foto, dekor osv. Jag tycker också maten är superviktig att det syns ordentligt vad vi lagar och hur vi gör. Ha en fin dag!