Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat 

Laxsallad med vårkänsla

Hej allihopa! Har ni börjat få några vårkänslor än? Tycker det låter som att några av er har börjat få se vårtecken i naturen lite längre söderut? Här i köket är det vårkänslor och jag längtar efter primörer och lättare rätter. Tänkte dela en favorit med er idag. Varmrökt lax är förresten perfekt att ha hemma för snabba luncher, matlådor och middagar.

Bondens2014-128-web

Sallad med varmrökt lax, ägg och vattenkrasse med citronpeppardressing, 4 port

2 dl matyoghurt

1 tsk citronpeppar

1 påse blandad sallad (ca 150 g)

200 g gröna bönor, lättkokta eller råa sugar snaps

4 ägg, mjukkokta 5 minuter

400 g varmrökt lax, urbenad i bitar

1 kruka vattenkrasse, valfritt

1 msk olivolja

1-2 tsk rödvinsvinäger

flingsalt

Blanda yoghurt och citronpeppar. Sprid ut sallad och bönor på ett uppläggningsfat, skala och halvera äggen. Lägg ägghalvor, lax och vattenkrasse på salladsbädden. Ringla på olja och vinäger, strö på lite flingsalt. Servera gärna med ett gott brytbröd.

Bondens2014-45-web

Bönor gör salladen både mättande och god.

Bondens2014-57

Älskar ägg. Speciellt de här fina från glada hönor som pickar runt på min kompis gård.