Okategoriserade 

Långpannan-en trogen vän

Den här rätten alltså. Doften av rostad vitlök, de karamelisserade citronerna och allt grönt i kombination med saftig torsk och lent vitlökssmör som smälter ner till en ljuvlig sås…

långpanna-31-web

Du tar vad du vill i pannan, här finns ett grundrecept!

långpanna-23-web

Det är något speciellt med ugnsrostad potatis i kombination med vitlök, rosmarin, citron och smör. långpanna-35-web

Vet ni en sak, gästerna smälte för den här rätten. Kanske låter konstigt med salamin på, men det funkar väldigt fint med sältan. Om man vill tar man hasselnötter eller mandel istället. Testa det här.

  • Ami

    Vet du Susanne, i kväll gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Somnade ca 10 minuter in i programmet….sa till gubben, varför väckte du mig inte…jag försökte men det gick inte, fick jag till svar. Hur kan det bli så när man satt sig tillrätta i soffan för att se sin favoritkock laga god mat. Jaja, tur man kan se programmet i efterskott. Så härlig huvudrätt o sallad! Måste absolut testas nu när vi försöker öka på grönsaksmängden på tallrikarna. Flygande Jakob är jag lite barnsligt förtjust i men toppen med lite mer grönsaker i botten så där. Sen havrekakan var populär hos oss…tror det var på 80-talet…dags att göra igen o toppenbra med det glutenfria receptet. Min ena sons sambo har börjat äta både laktos- och glutenfritt nu efter jul så det blir nog den kakan nästa gång vi ses. Men Susanne, visst går det att mixa havregryn o på så sätt få havremjöl, eller…? Rena havregryn menar jag då. Tack för idag!

    • Susanne Jonsson

      Hej Ami! Hoppsan, så kan det gå, du kanske slappnade av med oss i köket 🙂 Brukar tänka att när man somnar sådär så behövde man sova. Havremjöl brukar jag köpa färdigt, det finns ett rent havremjöl på de flesta butiker nuförtiden. Lila/beige påse. Hoppas du fick sova gott inatt och vakna pigg och glad!