Äggfritt  Bjudmat  Okategoriserade  Recept  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Hur ersätter man en köttbit?

Hur ersätter man då den traditionella kött- eller fiskbiten? Ja, ett sätt är att helt enkelt servera samma tillbehör och bara byta ut huvudråvaran. Det finns många färdiga alternativ att ta till i kyl- & frysdisken. Sojabiffar, quorn, seitan eller tofu.

 

En favorit hos mig är att smörbaka rotselleri eller vintersquash i grova klyftor. Krydda med vitlök och färsk rosmarin/timjan. Pensla med smör och ljus soja under gräddningen. Ugnen på 200-225 grader, cirka 30 minuter eller tills bitarna är gyllene och mjuka. Rotsellerin blir ljuvligt aromatisk och saltsöt på det här viset. Jag gillar att lägga den på färsk spenat så smakerna får rinna ner och förgylla de krispiga bladen och servera med rostade hasselnötter, ost eller någon god dipsås. Det fiffiga är att det funkar bra med de flesta såser och tillbehör. Så länge de är vegetariska.