Okategoriserade 

Hur bajsar man, egentligen?

Läser just nu en bok som handlar om… Bajs! okej, det är lite mer än så. Pruttar. Bakterier. Intoleranser. Upptaget av näring och vad man kan göra för att hjälpa sin kropp på traven. Lär mig många nya saker. Som att vi inte är gjorda för att sitta på en ”tron” och att huka som när man skogsbajsar är bättre 😀 så tarmen blir mer som en rak motorväg! tur ändå, att författaren tipsar om att man enkelt kan fixa det med att he upp fötterna på en pall framför sig. Det väcker många tankar i mig det här ämnet. Hur kommer framtidens toastolar se ut? Kommer vi äta mer funktionella livsmedel och probiotika ju mer vi lär oss? Jag tror det. För om tarmen & magen mår bra har vi mycket att vinna på det. Kära nån vad mycket som händer därnere!

Man kan skämta om det här ämnet, och jag tror det är en ganska bra ingång till att lyfta detta nödvändiga samtal. Faktum är att de flesta frågor jag får handlar om tips när man är förstoppad. Någon som har nåt bra tips förresten? Dela gärna! Jag vet, det är åt det pinsamma hållet, samtidigt är det ju bara ett helt naturligt resultat av att vara människa. Mat in-Bajs ut.

 

Ps. ursäkta det oaptitliga språket i detta inlägg. Jag berättade för mormor vad jag läser om hon tycker jag är HELT galen. Jag förstår det. Det är makabert. Oj vad vi har skrattat! Men det är något jag behöver lära mig så jag kan göra bättre recept i framtiden för våra magar.

Avstår iaf från bilder som illustrerar ämnet denna gång 😉