Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Tips  Uteliv  Vardagslyx  Vegetariskt 

Pitekaka i långpanna glutenfri

Hej! Här kommer det utlovade receptet på

Glutenfri Pitekaka

kaka

125 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

9 dl havremjöl, glutenfritt

3 dl yoghurt 3%

havretopping

200 g smör

3 dl havregryn, glutenfria

2 dl strösocker

1,5 msk kanel

2 tsk vaniljpulver, valfritt

1 nypa salt

Smält smöret och låt svalna något. Vill du ha extra god smak så bryner du smöret gyllene. Sätt ugnen på 180 grader, lägre om du kör på varmluft. Sjud ihop samtliga ingredienser till havretopping medans du rör ihop kakan: Vispa ägg och socker pösigt, rör ner yoghurt. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten och tillsätt smör. Häll i smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 25×30 cm. Klicka på havretopping, grädda ca 25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Sommarkaka-20-web

 • Eva i Blekinge

  Hej Susanne!
  Bakade din glutenfria Pitekaka i går och den blev jättegod.
  Men jag vill i alla fall fråga dig om jag gjorde något fel när jag gjorde toppingen, för den liksom ”skar sig”, delade sig i en klump fast massa och resten väldigt tunn vätska. Jag trodde att den mer skulle bli som en ”kolasmet”?
  Det funkade i alla fall, men – som sagt – gjorde jag fel på något sätt?

  • Susanne Jonsson

   Hej Eva! Nej, den kan se lite olika ut, men det går lika bra ändå! Vad roligt att du gillade den!

 • Britta C

  Hurra. Äntligen glutenfri Pitekaka. Tack för receptet.

  • Susanne Jonsson

   Yay Britta! Jätteroligt när man hittar något som verkligen funkar lika bra som originalet. Hörde idag en kompis som gör DUBBLA glasyren, hahaha, det blir säkert riktigt smarrigt!

 • Pingback: Laga i långpanna! | Susannes skafferi | SVT.se()

 • Ingmari

  Toppenhärligt recept! Och precis när jag tänker att man kan göra kakan just glutenfri – och även då laktosintolerant – så säger du att glutenfritt fungerar. Låter så gott med havre. Måste testas. Har en jämnare födelsedag i helgen kommer jag på där minus gluten och laktos behövs… Jag tänkte också om man kan strö nötter, alt. solrosfrön för nötallergiker, på havresmeten… låter väl gott?! Har du någon idé om det eller testat? Varmt tack för recept som fungerar ”multi”! Och ändå bara behövs ett bak. SPD! Och SMFA! Samma Mat För Alla! MFBH. Mat för bekväm husmor.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Absolut! Det blir alltid lite extra gott med nötter, men jag tror int det behövs egentligen. Varmaste gratulationer i förskott och tack för dina fina ord och feed back. Ha en jättefin kväll!

   • Siv F

    Tusen tack för dina glutenfria recept!! Och alla andra också ! Verkligen jättetacksam för de glutenfria! Såg kvällens program och din mat verkade jättegod och lättsam att laga. Ska absolut prova dessa.
    Hälsningar
    Siv

    • Susanne Jonsson

     Hej Siv! Tack! Vad roligt att du tycker om dem OCH berättar det för mig. Jättefint! Ha en superfin kväll!