Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Tips  Uteliv  Vardagslyx  Vegetariskt 

Pitekaka i långpanna glutenfri

Hej! Här kommer det utlovade receptet på

Glutenfri Pitekaka

kaka

125 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

9 dl havremjöl, glutenfritt

3 dl yoghurt 3%

havretopping

200 g smör

3 dl havregryn, glutenfria

2 dl strösocker

1,5 msk kanel

2 tsk vaniljpulver, valfritt

1 nypa salt

Smält smöret och låt svalna något. Vill du ha extra god smak så bryner du smöret gyllene. Sätt ugnen på 180 grader, lägre om du kör på varmluft. Sjud ihop samtliga ingredienser till havretopping medans du rör ihop kakan: Vispa ägg och socker pösigt, rör ner yoghurt. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten och tillsätt smör. Häll i smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 25×30 cm. Klicka på havretopping, grädda ca 25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Sommarkaka-20-web