Äggfritt  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips  Veganskt  Vegetariskt 

Death by chocolate cake-vegan

Fullständigt magisk, vegansk chokladkaka. Rik chokladsmak i en saftig kaka, täckt med ett generöst lager krämig chokladglasyr. /Susanne

Chokladdröm

kaka

250 g vetemjöl

80 g kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljpulver

260 g råsocker

1 brk kokosmjölk, 400 ml

2 tsk äppelcidervinäger

2 1/2 dl rapsolja

till glasyr

200 g mörk choklad, vegansk, hackad

1 liten burk kokosgrädde, 2 dl

till garnering: färsk frukt, bär, riven choklad, rostade, hackade nötter, veganskt godis

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 25 cm, lägg bakpapper i botten.
  2. Blanda alla torra ingredienser till kakan.
  3. Vispa ihop kokosmjölk, vinäger och olja.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i kokosblandningen, rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.  Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
  6. Låt svalna i formen.
  7. Gör glasyr under tiden: koka upp kokosgrädde, ta den från plattan, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Låt svalna något tills den börjar tjockna och bred över kakan.
  8. Stjälp upp kakan och bred glasyren över.
  9. Garnera efter din egen smak.
  10. NJUT!

Tips: om glasyren inte tar ihop kan du späda med lite varmt vatten.

tårta_instsa