Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Fika  Lyxmat  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vegetariskt 

Tack för ikväll!

Har ni sett vilket härligt gäng? Vår gäst Adam Pålsson som drömreser, Frisör/Stylist Eva-Lena med 4 tjusiga, modiga modeller och a Ebba. Så roligt att få influera dig med lite bonnska Ebba!

käkshäng

Jag ser ju helt galen ut, men det var den roligaste bilden så jag bjuder på det. Gästerna tyckte att den här frasiga smördegstarten vore toppen att servera på bjudningar, både planerade och oplanerade. Jag håller med. I receptet står det vik upp kanterna, jag gör så ibland, ikväll skar bara en kant på 3-4 cm, snittade ett mönster med lätt hand på kniven och penslade med ägg. Det blev fint så vi ska ändra det i receptet på måndag.

sallad

Salladen i sin enkelhet är bara endiver och blandade salladsblad toppade med oliver, olja och vinäger. Lite salt och peppar. Lördagskvällen är räddad 😉

 

Ha nu en supermysig fortsättning på kvällen kompisar!

 • Liljan

  Go´ bild Susanne och tack för härlig tarte ska testa att skära kanten som du gjorde!
  I går em. handlade jag på ”den stora mataffären”, jag kollade runt på bokrean.. och på ett bord, helt plötsligt, så fanns DU där-leende som vanligt!!! Det fanns en enda bok kvar-just till mej :o)!! ”Susanne Jonsson lagar mat i Go´ kväll” Så…tips till er som också vill ha Susanne på bordet hemma, det var affären med röda loggan, men den finns säkert på andra affärer också- sådär-ingen reklam, haha! Sen´ blev det också en kokbok till, ” Två hungriga Italienare”, så det blir tvära kast mellan Ume o Italy !!!
  Ha en fin Söndag, alla! Kram, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Liljan, du är en superstjärna! Vad roligt att höra! Ha en jättefin måndag!

 • Ami

  Spännande, då har jag nåt kul o se fram emot i morgon det blir en vilodag för oss. Kom nyss hem från Stockholm o en heldag på Tekniska museets barnavdelning (1-8 år). Toppenkul tyckte både det snart 3-åriga barnbarnet o vi (farmor o farfar).
  Fortsatt trevlig helg på er alla!

  • Susanne Jonsson

   Men så mysigt Ami! Tack och glad måndag till dig!

 • Lisa

  Bjöd på detta ikväll till programmet. Det var mycket uppskattat.
  Mvh ”modellen” Lisa.

  • Susanne Jonsson

   Härligt Lisa! Vad duktiga ni är!

 • Annika

  Jag såg inte att du vek upp kanterna på den kalla pajen

  • Susanne Jonsson

   Hej Annika, helt korrekt, jag testade en ny grej, skar en kant på 3-4 centimeter, skårade den med kniven och penslades sedan med ägg. Tyckte det blev fint. Den ursprungliga funkar också bra. Vi ska ändra i receptet på måndag!

 • Barbro

  Måste bara testa din smördegstarte den såg ju jättegod ut.Får nog testas snart.
  Ha en bra kväll alla vänner.
  Kram
  Ps tack för mailet Ds

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Vad roligt att du blev sugen på pajen! Ha en jättefin kväll! Kram