Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Fika  Fräscha sallader  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vegetariskt 

Smördegstarte med lyxiga toppings

Ikväll blir det en krispbakad smördegstarte. En  vårfräsch ”öppen” paj. En paj utan äggstanning, ultrasnabb rätt med massor av smaker. Plockmat, förrätt, aptitretare eller som en lätt huvudrätt. Under tiden den gräddas snor du snabbt ihop en grönsallad.

susanne

Jag fyller den gärna med späd broccoli, sparrisbroccoli som det heter i butik. Sparris passar utmärkt, även om det är några veckor bort innan den är i säsong. Basen är vegetarisk, jag tycker det är praktiskt så väljer man själv vad man vill ha på.

paj_skinka

När den svalnat något garnerar du alltså med något du själv gillar. Serranoskinka, fikon och brie se bilden ovan, eller rökt lax och citron eller pepparrot (bilden nedan) är några förslag.

paj_lax_insta

Det här receptet är perfekt bjudmat, så spara till kommande vårkalas. Jag bakar på den färdiga smördegen, man får självklart göra egen och det finns även en glutenfri variant i frysdiskarna.

Receptet hittar du här!

Foto idag: Nils Pejryd, SVT