Äggfritt  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Mellis  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Soppa  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Saftiga scones

En helgmorgon kan doften och känslan att bre smör på varma, nybakade, saftiga scones vara den ultimata lyxen. Ni vet, sådär när smöret halvrinner genom fingrarna…andyscones

Servera med te eller kaffe, smör, marmelad och ostar.

andyscones6

Gärna två sorters marmelad och ost, kanske finns det kvar av den här magiska morotsmarmeladen vi gjorde?

andyscones2

Jag gjorde ett sconesrecept på glutenfritt havremjöl med chia förresten! Det blev jättebra. Kika in imorgon så ska jag ha hunnit skriva klart det.

Önskar er en underbar helg kompisar!

 

 • Ingmari

  En fråga. Hör egentligen till en rätt längre ner… Länge tänkt köpa ajvar relish men dragit mig. Undrar nämligen om det är starkt? Och hur mycket man tar? Plus till vilken mat? Tacksam för svar.
  Så bra och härliga maträtter du fixade av resterna! Du är så duktig! Inspiration. Bra gjort! Och ett särskilt stort tack för att du bjuder på din varma person med alltid så glatt och soligt leende. Man smittas och tar med sig mat- och livsglädjen in i det egna köket!

  • Susanne Jonsson

   Bra fråga Ingmari! Ajvar finns i olika styrkor, så man väljer mild, medium eller stark. Man kan börja med mild och känna var man ligger. Det går alltid att krydda på med lite chili, svårare att ta bort. Vad roligt att du gillade mina rätter. Jag är glad och tacksam för livet och tycker att det är roligt på riktigt att få vara här och dela inspiration med er. Solstrålar till dig!

 • Ingmari M.

  1000 tack för sådana recept som vi i familjen med massor av olika intoleranser behöver. Och jag skäms nästan… hur dum får man vara som inte tänkt på hur bra muffinsformar fungerar till scones!?!! Särskilt med lite knepiga degar som det blir med specialmjölsorter. Måste testa dina härliga recept. Verkar jättegott! Bra med en idéspruta. Du är en klippa.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! 1000-tack för dina fina ord, vad glad du gör mig såhär på lördagsmorgonen! Och solen skiner ute i vinterlandskapet. Det är bra att vi kan tipsa och inspirera varandra 🙂 Som du säger, dessa degar och recept behöver få utvecklas och göras så goda och hanterbara som möjligt. Ha en jättefin dag!

 • Barbro

  Här kommer det goda marmeladreceptet som jag utlovade

  Apelsinmarmelad med ingefära

  7 Apelsiner

  1 msk riven
  Ingefära

  4 dl vatten

  1 kg
  syltsocker

  1. Tvätta apelsinerna noga. Dela dem i halvor
  och pressa ur saften. Hacka skal och fruktkött i en matberedare.

  2. Blanda
  saften, frukten och ingefäran med vatten i en gryta och låt alltsammans koka
  under lock i 10 minuter

  3. Rör ner
  syltsockret och koka ytterligare i 5 minuter under omrörning. Ta grytan från
  värmen och skumma noga.

  4. Häll upp
  marmeladen i varma, väl rengjorda burkar och förslut. Förvara marmeladen mörkt
  och svalt-öppnad burk i kylskåp
  Hälsningar Barbro

  • Susanne Jonsson

   Wow! TACK Barbro, du är helt fantastisk. Jag blir så glad av att få ta del av era bästrecept. Nu vill jag koka marmelad! Ha en jättefin kväll nu Barbro och allihopa!

  • Ingmari M.

   Låter kanongott. Måste testa! Tack.

   • Susanne Jonsson

    Barbro är en klippa, det bara är så. Jag älskar tanken på att dela med sig av sina bästa recept för att maximera glädjen för andra också. Du har verkligen förstått att kärlek till sina medmänniskor handlar mycket om att dela med sig och när man gör det så ökas glädjen tusenfalt. Heja, heja!

   • Barbro

    Vad kul att du vill testa-berätta gärna om vad du tyckte så vi kan locka fler att göra marmelad.
    Ha en bra kväll allihop.
    kram

 • Barbro

  Det var ett tag sen man åt scones med marmelad.Kanske man ska göra nån dag.
  När jag sitter vid datan nästa gång ska dela mej av en jättegod apelsinmarmelad med ingefära i.
  Ha en fortsatt bra dag allihop som gillar Susannes blogg.