Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Okategoriserade  Rester  Sallad  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vegetariskt 

Kylskåpstömning

Det bästa man kan göra för miljön, när det kommer till mat, är att slänga mindre av det vi köper hem. Bestämma sig för att äta upp det som finns helt enkelt. Snuttar och skvättar i burkar och tuber i kylen, paket och burkar i frysen, skafferiet. Rensa upp! Sedan börja en rutin med att köpa hem mindre, så ger det sig automatiskt med att slänga mindre. Det är inte helt enkelt, när vi går i butiken lockas vi lätt att överköpa. Det bästa botemedlet jag vet mot det är att äta innan, att aldrig handla hungrig. IMG_7889.JPG

Här är en av mina resträtter, en ljummen sallad med rostad blomkål, potatis, rucola och grönsakssnuttar. Toppat med ett stekt ägg för mättnadens skull.

När man begränsar sig till det som redan finns hemma kan man komma på väldigt kreativa skapelser, kanske blir det en ny favorit? Kreativiteten får iallafall komma ut på träningsrunda.

Idag undrar jag två saker:

Hur länge tror ni man klarar sig, egentligen, på det man redan har hemma?

Vilken är din favoritresträtt?

Ha en jättefin måndag kompisar!