Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Matlådor  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Kyckling i röd curry på 10 minuter

Sugen på något extra gott som bara tar 10 minuter att laga? Såna dagar blir det ofta röd curry hos mig.

valentindel1-24-web

Har ni provat den färdiga currypastan som är så bra i såser och soppor? Jag brukar köpa en burk då och då och frysa in i små paket eftersom jag inte använder så mycket varje gång.

valentindel1-14-web

Nu hade jag lite kycklinglårfiléer och blandade grönsaker hemma, rester från helgen, så de blev basen. Det går lika bra att bara använda massa grönsaker eller, om man har lite lövbiff eller annat kött av mörare slag i tunna skivor.

valentindel1-16-web

Det hela är väldigt enkelt. Fräs kyckling och currypasta i olja eller smör.

valentindel1-17-web

Tillsätt kokosmjölk, koka några minuter och tillsätt grönsaker i bitar. Viktigt att skära hårdare grönsaker och rotfrukter i mindre bitar så de blir klara samtidigt. Lägg i späda och snabbkokta grönsaker sist.

valentindel1-22-web

Återigen, massor av grönsaker och kycklingen blir smaksättare mer än huvudråvara. Den här såsen blir SÅ god! Jag kan äta den med sked direkt ur grytan. Men, då räck det ju int till middan… När jag har så toppar jag med koriander eller thaibasilika och rostade cashewnötter. Lite ris till så är middan klar.

Vegifiera? Byt ut kyckling mot buttert squash eller annan matpumpa och kikärtor. Det blir jättegott.

Smaklig spis!

 • Jess

  Ser gott ut! Tycker även att stekpannan ser kanonfin ut, vad är det för märke?

  • Susanne Jonsson

   Hej Jess! Tack! Så roligt att du gillar! Jag kan majla dig märket, lagen säger att vi får inte skriva ut varumärken här.

   • fiffi

    Har letat efter just den modellen av stekpanna, men hittar den inte i Sverige Köpt utomlands? Vet märket.

    • Susanne Jonsson

     Hej Jess! Ja, den är köpt utomlands 🙂

 • Elisabet

  Vad är det för märke på curryn? Ser fantastiskt gott ut.

  • Susanne Jonsson

   Hej! Jag kan inte skriva ut här, kollar och majlar dig!

 • Ingmari

  Synd nu bara med de trista rapporterna om ris… som ju är så gott. Risnudlar fungerar väl inte heller i och med detta. Matkulturen slår en volt. Tyvärr.

  • Susanne Jonsson

   Ja, det är verkligen tråkigt att det är såhär, prishets och människor som vill tjäna pengar. Till vilket pris som helst (andra människors hälsa). Tänker ibland på filmen Erin Brokowich eller vad det heter, när Julia Roberts serverade giftvatten till det stora företagets representanter på ett möte. Ibland skulle jag vilja jobba nåt år med ett konsumentprogram bara om mat och bara ägna mig åt att testa, fråga och ”Sverka” mat. Undra liksom om dom själva vill äta sitt giftris och servera det till sina närmaste kära? Huvva. Det är ett ansvar som dessa företag måste ta för sina råvaror.

 • Ingmari

  Härligt tips. Och superbra foton som tydligt visar hur man ska göra. Vilka färger dessutom! Tack för recept som även fungerar fint för oss som behöver laktos- och glutenfritt. Måste testas. Toppenbra tips om curtypastan. En produkt som jag inte upptäckt men verkligen gillar curry till olika rätter och sällan känner att jag får currysmaken som jag vill. Ska hålla ögonen öppna.

  • Susanne Jonsson

   Heja du!