Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Matlådor  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Kyckling i röd curry på 10 minuter

Sugen på något extra gott som bara tar 10 minuter att laga? Såna dagar blir det ofta röd curry hos mig.

valentindel1-24-web

Har ni provat den färdiga currypastan som är så bra i såser och soppor? Jag brukar köpa en burk då och då och frysa in i små paket eftersom jag inte använder så mycket varje gång.

valentindel1-14-web

Nu hade jag lite kycklinglårfiléer och blandade grönsaker hemma, rester från helgen, så de blev basen. Det går lika bra att bara använda massa grönsaker eller, om man har lite lövbiff eller annat kött av mörare slag i tunna skivor.

valentindel1-16-web

Det hela är väldigt enkelt. Fräs kyckling och currypasta i olja eller smör.

valentindel1-17-web

Tillsätt kokosmjölk, koka några minuter och tillsätt grönsaker i bitar. Viktigt att skära hårdare grönsaker och rotfrukter i mindre bitar så de blir klara samtidigt. Lägg i späda och snabbkokta grönsaker sist.

valentindel1-22-web

Återigen, massor av grönsaker och kycklingen blir smaksättare mer än huvudråvara. Den här såsen blir SÅ god! Jag kan äta den med sked direkt ur grytan. Men, då räck det ju int till middan… När jag har så toppar jag med koriander eller thaibasilika och rostade cashewnötter. Lite ris till så är middan klar.

Vegifiera? Byt ut kyckling mot buttert squash eller annan matpumpa och kikärtor. Det blir jättegott.

Smaklig spis!