Äggfritt  Baka i långpanna  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat för många  Matlådor  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Korvpanna allt-i-ett

Jag älskar allt-i-ett-mat. En form, lite disk, allt klart samtidigt och använder jag ugnen så hinner jag göra massa annat under tiden det lagas. Ofta använder jag rester. Det kommer till alla möjliga (och omöjliga) kombinationer på det här viset.

korviugn-55-web

Idag fanns det lite blandade grönsaker, potatis, en ensam palsternacka, morot och röd lök. Inte mycket av varje, bara en dutt men tillsammans räcker det mer än väl. Skär i bitar, ju längre tillagningstid, desto mindre bitar.

korviugn-4-web

Hittade lite frukostkorv. Underskatta aldrig korvslantarnas makt 😀

korviugn-7-web

På med ugnen på varmt, 250 grader. In mitt i ugnen och laga tills grönsakerna är färdiga och korven härligt gyllene och knaperkrispig. Det tog 25 minuter i min vanliga ugn. Varmluft sänk värmen till 225 grader.

korviugn-14-web

En röd chili, ett par småtomater och ett grönt, saftigt äpple åkte också i. På med salt och peppar, en dutt olja. Vill man ha krispiga äpplen lägger man i dem mot slutet. Jag gillar när de bakas med för de blir saftiga och ibland blir det tom en god sky av dem.

korviugn-56-web

Servera med het sås och yoghurt. Jo, jag hade lite färsk spenat och en bit fetaost kvar från helgen som åkte i formen. Just färsk spenat eller rucola passar bra att vända ner även i varma rätter just innan servering. Det ger en lagom tillagning av bladen och lättar upp hela rätten. SÅ gott. Men hoppla vilken blandning!

Jag undrar bara en sak: Vad kallar man det här?

Vegifiera? Använd vegetarisk korv.