Äggfritt  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Havrescones-glutenfria

Här använder jag ofta frukt och grönsaker som blivit lite mjuka, eller fruktköttet från juicepressen. Min kompis E gör en variant av de här på skrädmjöl och mjölk, det ska bli legendariskt gott, så det ska jag testa! Men då tål jag gluten, gör man inte det, så måste man se till att köpa helt glutenfria produkter. Nästa gång ska jag testa ha i lite fiberhusk, jag tror det kan bli ännu bättre med det. Havrescones med päron & chia, 6 små

25 g smör

2 dl havremjöl

1 dl (rostade) havregryn

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 dl tjock yoghurt

2 msk chiafrön

1 päron

till servering: smör eller färskost, god sylt eller lemon curd

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna, lägg i smör och finfördela det i mjölet. Riv päron, blanda ner det och yoghurt, rör ihop till en deg. Forma 6 bollar, det går lättast om du fuktar händerna i vatten innan, lägg i muffinsformar. Strö på havregryn eller om du vill ha någon annan topping tex sesamfrö, vallmofrö, pumpakärnor, mandel eller nötter. Grädda mitt i ugnen 10-20 minuter, testa att de är klara med en sticka. Låt svalna något på galler. Servera varma med önskade tillbehör.

Ha en jättefin lördag allihopa!

Glutenfria blir inte lika snygga som vanliga, men goda ändå. Öka gräddningen om det behövs, kontrollera med sticka. 

servera med något färgglatt, jag hade över jordgubbar från ett sommarjobb, det var gott men helt fel säsong såklart .