Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mellis  Recept  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vegetariskt 

Energikakor

Såhär i sportlovstider blir jag alltid inspirerad att göra fika och ta med ut i snön. Ett favoritrecept är det här på egna energikakor.

10022014-nötter-38

Jag varierar det med olika smaker, ett perfekt sätt att ta vara på rester från juicepressen!

10022014-nötter-41

En favorit är morot och ingefära med torkade tranbär eller russin, men de med choklad går också alltid hem! Jag gjorde miniversioner av dom och tog med på jobbet till fikat för ett tag sedan och bullar i all ära, de här mättar bättre och vi kom fram till att de borde få finnas i fler kakburkar, ni vet dom där som står här och där på arbetsplatser. Det doftar så gott av kryddor och rostad havre i hela huset när man gräddar dom så jag undrar varje gång varför jag inte bakar dom oftare. Men det är sådär med recept, de är tur de finns samlade så man kan gå tillbaka när längtan faller på!

 • Annika

  Skulle så gärna baka såna här kakor till kollegorna, men har en kollega som varken tål gluten eller mjölkprodukter. Havre finns ju glutenfritt, men laktosfritt funkar inte eftersom det är mjölkproteinet hon inte tål. Tror du man skulle kunna ersätta yoghurten med något, t.ex. ett ägg och/eller kokosolja? Eller ska jag hellre ta nån slags havre/sojayoghurt?

  • Susanne Jonsson

   Hej Annika! Havre eller soja funkar bra! Det roliga med receptet är att man kan blanda lite vad man vill, så länge man får en kladdig smet som tar ihop, så du kan testa lite på känsla. Ägg funkar också bra! Berätta gärna hur det går!

 • Ingmari

  Gott är det att mala och krossa ner dessa kakor i youghurt eller fil. Mums! God och nyttig frukost.

  • Susanne Jonsson

   Ja! Superbra tips Ingmari, tack!

 • Barbro

  får nog testas nån dag – men vad är pulpa som du har i?
  kram
  Ps vet du förresten om Anna Björlin har någon blogg som du som man kan följa ? Ds

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Pulpa är fruktköttet, det vad dåligt förklarat av mig. BRA att du frågar. Anna har ingen blogg, men hon finns på instagram. Jag ska hälsa henne att du frågat! Ha en jättefin dag!