Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mellis  Recept  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vegetariskt 

Energikakor

Såhär i sportlovstider blir jag alltid inspirerad att göra fika och ta med ut i snön. Ett favoritrecept är det här på egna energikakor.

10022014-nötter-38

Jag varierar det med olika smaker, ett perfekt sätt att ta vara på rester från juicepressen!

10022014-nötter-41

En favorit är morot och ingefära med torkade tranbär eller russin, men de med choklad går också alltid hem! Jag gjorde miniversioner av dom och tog med på jobbet till fikat för ett tag sedan och bullar i all ära, de här mättar bättre och vi kom fram till att de borde få finnas i fler kakburkar, ni vet dom där som står här och där på arbetsplatser. Det doftar så gott av kryddor och rostad havre i hela huset när man gräddar dom så jag undrar varje gång varför jag inte bakar dom oftare. Men det är sådär med recept, de är tur de finns samlade så man kan gå tillbaka när längtan faller på!