Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Lyxmat  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Amors aptitretare

Aptitretare och något att dricka vid ankomsten är direkta stämningshöjare vid bjudningar. Det bara är så. Jag väljer nästan alltid något bubbel, oavsett om jag gör utan eller med alkohol. Och de fina glasen.

aptitretare-2-web

I år är ett fång pastellfärgade kvistrosor min inspiration till dukningen. Så fint och vårfräscht.

chokladmousse1-78-web

Receptet då?

Amors aptitretare, räcker till ca 8 pers

1 pkt goda småkex, jag har valt glutenfria sesamkex, finns svarta och vita, från vanliga mataffären.

Vispa med elvisp ihop en fluffig, spritsbar kräm på:

100 g naturell färskost

100 g färsk, vit getost

1 dl rysk yoghurt

Fyll i spritspåse. Hit kan du förbereda några timmar innan. Ungefär 30 minuter innan gästerna kommer: Dekorera kexen med kräm och någon frukt eller bär. Strö på hackade, salta mandlar.

aptitretare-17-web

 

 • Gun

  Hej! Varför är det så många recept med paprika. Tål inte paprika. Vad kan jag ta i stället. Tacksam för svar!

  • Susanne Jonsson

   Hej Gun! vad tråkigt att du inte tål paprika. Jag vet inte vilket recept du avser, men generellt så går det att byta ut mot någon annan färsk, krispig och färgglad grönsak. Vilken beror på rätten, man jag kan tänka mig fänkål, sockerärtor, squash, salladslök och tomat (beroende på säsong). Ibland har jag morot, men skär i små bitar så att allt blir klart samtidigt. Ha en fin kväll!

 • Pingback: Vegetarisk Valentin | Susannes skafferi | SVT.se()

 • Inspirerande! Och så snygga bilder du tar! Jag skulle vilja gå på matfoto-kurs hos dig! 🙂

  • Susanne Jonsson

   Tack Ebba! Vi får prata mer om det där när vi ses! 🙂

 • Kristin

  Vilken Alla hjärtans hälsning från dig. Jag njuter bara av bilderna. Sedan är jag så tacksam för att du är så pedagogisk. Jag vill pröva att göra dina recept. Skulle just till att leta efter laxreceptet då jag upptäckte ditt inlägg. Då vet du vad det blir för mat hos oss ikväll. Ha de´!

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Tack, vad roligt att du gillar! Och att du har hittat hit. Varmt välkommen hit till vårat kärleksfulla forum 🙂