Okategoriserade 

Älskade granatäpple

Alltså denna vackra frukt. Passar till allt. Säsongen är i full fart och snart slut så passa på att njuta dem nu.

chokladmousse1-2-web

Jag blir glad redan när jag öppnar den. Kärnorna pillar jag loss försiktigt, handskar har jag de veckor jag jobbar på teve 🙂 det finns endel knep om hur man kärnar ut bäst. Endel håller till under kallt vatten, det funkar bra. Endel halverar och bankar från skalhållet så kärnorna åker ut. Testar knepen ibland, men jag återkommer till att bara peta loss kärnorna. Vad tycker du funkar bäst?

Och hur serverar du helst dina granatäpplen?

 • Ingmari M.

  Läst om att ”dunka” ur kärnorna nere i vatten för att det inte ska stänka så och missfärga. Vet du om det förstör vitamininnehållet?

  • Susanne Jonsson

   Det har jag aldrig hört om, men det läcker ut lite färg, så kanske lite åker ut.

 • Ingegerd

  Fuskar och köper frysta!! trevlig helg!

  • Susanne Jonsson

   JA, vilket bra tips Ingegerd! Ha en superfin dag!

 • lisa

  Jag har hitills delat och bankat men det stänker så, halva köket blir rödprickigt hihi

  • Susanne Jonsson

   Eller hur?!

 • Susannah King

  Hej Susanne! Smart av dig att använda handskar när du gör det. Det är väl ungefär som på salongen för min del, jag och mina tjejer använder ju handskar när vi färgar hår (och även när vi tvättar håret på kunder). Hemma använder jag och Jenny alltid handskar hemma i köket, när vi lagar mat eller bakar.

  • Susanne Jonsson

   Handskar är toppen Susannah! Ha en jättefin lördag!

 • Ami

  Är nog lite dålig på att använda den frukten. Blir väl någon gång varje vinter. Sist hade jag den till saffranskladdkakan tillsammans med vispad grädde. Lingon tänkte jag först men eftersom granatäpplet fanns hemma så fick det bli det. Blev gott! Trevlig helg alla!

  • Susanne Jonsson

   Glad helg Bästa Ami!