Alla hjärtan till er!
Hej!
Och glad alla hjärtans dag!
Idag fick jag bjuda några av mina fina kompisar på ekologiskt allahjärtansfika. SÅ mysigt! Jag hade bakat minikladdkakor, toppat med vaniljcreamcheesefrosting och lite annat som ni ser.
Alla hjärtansbakelser, 8-10 st
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 msk vaniljpulver
1 nypa salt
till garnering: frukt, bär, choklad, kex, nötter, skapa din egen stil!
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör, låt svalna något, tillsätt socker och ett ägg i taget i smöret, rör om väl. Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i små formar, grädda 8-10 minuter i ugnens nedre del. Viktigt: Gräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll på kakan mot slutet. Den ska vara lagom dallring i mitten när du tar ut den. Gör frosting under tiden:
Vaniljfrosting
2 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm med elvisp. Fyll i spritspåse med stjärntyll och garnera dina bakelser.
Tips: Kakorna kan du baka i förväg, de funkar bra att frysa, bäst utan frosting, men med funkar också!
Tack för att ni finns kompisar. Ha en jättefin helg nu.
Kärlek till er alla!
Ps. här kommer ett glutenfritt alternativ!
Glutenfria kladdkakor, 6 små
150 g smör, brynt och avsvalnat
1/2 dl brun farin (eller annat socker)
2 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 dl havremjöl
1 msk starkt kaffe
Sätt ugnen på180 grader. Rör ihop ingredienserna ovan. Klicka ner smeten i 6 små formar. Grädda i ca 10 min.