Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Snabblagat  Soppa  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Värmande vegetariskt

Hej! Idag blir det vegetarisk hos mig. Jag tänkte slå till på att rosta en stor plåt grönsaker och använda det till flera rätter i veckan. Det är gott, mättande, i säsong och prisvärt, men framförallt tycker jag att det är så skönt att ha maten på gång redan när jag kommer hem. Såhär gör jag.

Idag blir det en rostad rotfruktssallad med bulgur. Jag varierar vad jag har i, men här finns ett bra basrecept att utgå från.

IMG_3841

Imorgon blir de en rostad rotfruktssoppa med lyxiga varma mackor. Har ni testat dem? De är bara SÅ goda! Man doppar dem i äggblandning och steker… Krispig yta, krämig ost inuti.

Och sedan blir det antingen en värmande vegetarisk lasagne eller vinterpizza mot slutet av veckan. 3 rätter av en plåt rostade rotfrukter.

 • Ami

  De lyxiga varma surdegsmackorna du tipsade om här ovan, festade vi på nyss här när gubben kom hem. Till mackorna gjorde jag din morotssoppa med kokos och röd curry + alla tillbehör. Vilken festmåltid!!! Gubben hälsar o tackar! (Halverade vattenmängden o minskade en aning på curryn annars enligt receptet).

  • Susanne Jonsson

   Heja Du! Vad roligt att ni gillade Ami. Hälsa Gubben tillbaka!

 • Ami

  Tänk så mycket gott man kan få till av en rotfruktsbas….om man heter Susanne då ;). Tack, nu vet även vi hur vi ska göra :).

  • Ami

   Läste inlägget lite noggrannare en andra gång o surdegsmackorna lät ju toppengoda. Har provbakat flera sorters levinbröd nu sista tiden så varit tvungen att frysa en del. Alltid godast färskt men till varma mackor så här går det nog lika bra med bröd som varit fryst.

   • Susanne Jonsson

    Åh! Jag ÄLSKAR levain! Ja, det går jättebra med fryst Ami.

  • Susanne Jonsson

   Japp! Vi inspirerar varann! 🙂

 • Ingmari M.

  Toppenbra förslag och så goda rätter. Intressant. Fått idé nu på god och nyttig snabbmat. Färdiggrillad kyckling, mango och creme fraiche. Lyx! Och lätt och snabbt men gott för en matt matmor!
  Min mamma var tidigt ute redan på 60-talet med att föredra glas framför plast. Hon har fått rätt i mycket. Synd att hon inte lever så hon fick se. Skrev berömmande ord om och till dig på Ebbas blogg för ni var ju i samma program och du lyfter verkligen lördagsprogrammen med ditt glada och prestigelösa sätt. Men tyvärr togs kommentaren bort! Trist. När det ändå var idel rosor. Du får ett helt fång här istället.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! tack för ditt fina inlägg, ja, nog hade hon rätt din mor. Hon visste kanske ändå innerst inne att det var rätt, och jag skulle hålla med, har aldrig varit förtjust i plast. Haha, inte i microugnar heller, men det ska ju vara bara bra säger dom… Den som lever får se. Vi är ju olika vi människor. Dina ord värmer och jag tar dem med mig i hjärtat nu när jag lägger ner huvudet på kudden. Sov gott