Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Snabblagat  Soppa  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Värmande vegetariskt

Hej! Idag blir det vegetarisk hos mig. Jag tänkte slå till på att rosta en stor plåt grönsaker och använda det till flera rätter i veckan. Det är gott, mättande, i säsong och prisvärt, men framförallt tycker jag att det är så skönt att ha maten på gång redan när jag kommer hem. Såhär gör jag.

Idag blir det en rostad rotfruktssallad med bulgur. Jag varierar vad jag har i, men här finns ett bra basrecept att utgå från.

IMG_3841

Imorgon blir de en rostad rotfruktssoppa med lyxiga varma mackor. Har ni testat dem? De är bara SÅ goda! Man doppar dem i äggblandning och steker… Krispig yta, krämig ost inuti.

Och sedan blir det antingen en värmande vegetarisk lasagne eller vinterpizza mot slutet av veckan. 3 rätter av en plåt rostade rotfrukter.