Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Världens bästa matlåda

Att göra egna matlådor sparar pengar och ger oss möjlighet att välja vilken energi vi vill mata våra kroppar med. Jag älskar färgglada matlådor som inte kladdar ihop. Vidare vill jag att de ska hålla sig fräscha och krispiga och inte sagga ihop. Det är en lång önskelista om man avser he ihop massa olika måltidskomponenter i en burk. Men, för matiga sallader, som jag älskar till lunch, passar det utmärkt att varva dem i en helt vanlig glasburk. Välj en med vid öppning så går det lättare att äta direkt ur burken.

Sallainajar-55-web

Tekniken är enkel. Hårda och blöta ingredienser längst ner, spröda och sköra på toppen. Passa på att använda upp rester.

Sallainajar-39-web Vid servering är det bara att skaka om så dressingen kommer åt samtliga ingredienser.

Sallainajar-62-web

För mig är det viktigt med något knaprigt på salladen. Jag gillar att toppa med rostad mandel, pumpakärnor eller nötter. Det kan man ha i en liten glasburk på jobbet, funkar perfekt som mellis också. Endel vill ha något protein som fetaost, kyckling, ägg och räkor, skinka eller rostbiff. Det kan man antingen lägga i burken eller ha på sidan om.

Sallainajar-76-web

Färdigpackat i kylen för en ny jobbdag. Imorgon blir det bra basrecept på sallader som passar grymt bra i burkarna eller som en salladsbuffé hemma.

Ha en underbar tisdag kompisar!

Ps. vad gillar du att hitta i din matlåda?