Okategoriserade 

Toast Skagen

Det här att köra beprövade klassiker är ett av mina bästa tips för såväl bjudningar som mysiga hemmamiddagar. Man behöver liksom int uppfinna hjulet varje gång.

IMG_8845.JPG
Ta klassikern toast skagen. Vilken höjdare. Om man bara utgår från bra råvaror är det en av mina bästa rätter. Det är stor skillnad på räkor, vilken majonnäs osv. Utgår man från en hemgjord majonnäs, typ den jag gjorde med stavmixern, minns ni? Skalar räkorna själv eller köper de dyra i saltlag. Då är man på en bra väg. Jag gillar att variera det rostade/smörstekta vita brödet med en skiva rostat surdegsbröd. Så gott! Blir det något över är det perfekt i en bakad potatis nästa dag. Ibland byter jag en del av majonnäsen mot tjock yoghurt. Brukar du göra Skagen? Har du något bra knep? En twist på receptet kanske?

Såhär gör jag:

Toast Skagen, 4 portioner

300 g skalade räkor

1 dl majonnäs (jag gillar den lite krämigare, andra föredrar 2-3 msk)

4 brödskivor

salt, vitpeppar, riven pepparrot, dill, citron efter egen smak

till garnering: löjrom, salladsblad/ärtskott, dill, citronklyftor

Hacka räkor grovt, blanda med majonnäs och smaksätt. Rosta eller smörstek brödet. Lägg upp röran på brödet, garnera och servera direkt.

Perfekt för en trettondagsmiddag!