Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Rödbetans lov

Idag har jag varit och hjälpt en familj att bygga upp ett nytt, ekologiskt matskafferi, så roligt vi har haft! Vi har vart på mataffärer och läst innehållsdeklarationer, lagat mat och provsmakat. Det finns verkligen många enkla saker som smakar helt fantastiskt. Ta den här rödbetssalladen. Så mycket smak och skön mättnadskänsla. Testa även dessa saftiga, råmarinerade. Urgott! Betor må se anspråkslösa ut i sina påsar på affären. Men så mycket smak och prisvärt. Jag älskar även att rosta dem och toppa med honung, mandel och fetaost. Som en ljummen sallad för sig själv eller som tillbehör.

 

IMG_5307

Älskar att dra upp dem själv…

IMG_5306

Det roliga är att de är lika goda både röda och gula och polka, fast på olika sätt. Vilka är dina favoritbetor?

IMG_5305