Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Mysig fruktstund

Känslan av att öppna en burk fruktsallad till 3-fikat. Det är ju inte svårt att skära upp frukten, det bara blir inte alltid av. Men, med ny inspiration, energi och glädje så går det mycket lättare! Man tar vad man har och lägger ner det fint i en glasburk. Pressar på lite valfri citrus, kanske ingefära, russin, vad man gillar.

Idag hade jag en mogen mango, så otroligt gott! Den är i säsong nu. Man måste ofta mogna fram den själv bara. Man kan ta fryst också.

saladinajar2-15-web

Hittade ett fikon, passionsfrukt och apelsin också.

saladinajar2-25-web

Sedan toppade jag med några körsbär från frysen. Nu längtar jag till 3-fikat..

Glad fredag på er allihopa!

 

Ps. Ett tips med mango och avokado, ja alla grönsaker, är att vara försiktig så de inte fryser på väg hem från affären. Ändå händer det att man måste slänga dessa för att de är dåliga, men då, om man orkar vill jag bara tipsa om att istället gå tillbaka till butiken med kvittot och berätta vad som hänt.

  • anneli

    Ett tips är att slå in Basilikan och bladgrönt i blompapper innan man går från butiken. Kanske inte affärens fel att det fryser på vägen hem….. Fortsätt att inspirera oss….. Tack! Ha en toppen helg. <3

    • Susanne Jonsson

      Bra tips anneli! Tack! SÅ bra att vi kan tipsa varandra här. Vad roligt att höra att du får inspiration. Jag ska göra mitt bästa! 🙂

  • Millie

    Älskar din blogg! Gör livet lite bättre!

    • Susanne Jonsson

      Tack Millie! Vad glad jag blir att höra det. Solstrålar!

  • Barbro

    Kan du inte berätta hur vet man om mangon är mogen? Är alltid svårt med ny frukt som är nyfiken på.
    Ha en bra fredag ni andra också som läser Susannes blogg,

    • Susanne Jonsson

      Hej Barbro! Jag brukar med hel, varsam hand känna på den, viktigt att man inte trycker in ett finger, för då förstör man den. Den brukar dofta gott, lite vanilj tycker jag. Glad helg!

      • Barbro

        Tack för tipset Susanne. Nu ska jag göra mej en smoothie färsk mango och hallon i. Ha en bra söndag.Kram
        ps har du läst mitt mail ? ds

        • Susanne Jonsson

          Jippie!! Kör hårt Barbro! Jag ska kolla majlen, det kommer endel majl så jag har svårt att hinna svara ibland. Tack bästa du. KRAM

  • Beatrice

    Så himla gott med fruktsallad!

    En variant är att packa ömtålig mat i en kylväska (finns mjuk variant) som isolerar bra och borde skydda mot kylan utifrån. Brukar alltid ha med frysklampar hela sommarperioden för ömtålig mat. Borde ju gå lika bra att göra tvärtom vid rejäla frysgrader. Sällan vi har så kallt på västkusten dock 😉

    Trevlig helg önskar Beatrice

    • Susanne Jonsson

      Absolut! Tack för ett jättebra tips Beatrice!