Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Mysig fruktstund

Känslan av att öppna en burk fruktsallad till 3-fikat. Det är ju inte svårt att skära upp frukten, det bara blir inte alltid av. Men, med ny inspiration, energi och glädje så går det mycket lättare! Man tar vad man har och lägger ner det fint i en glasburk. Pressar på lite valfri citrus, kanske ingefära, russin, vad man gillar.

Idag hade jag en mogen mango, så otroligt gott! Den är i säsong nu. Man måste ofta mogna fram den själv bara. Man kan ta fryst också.

saladinajar2-15-web

Hittade ett fikon, passionsfrukt och apelsin också.

saladinajar2-25-web

Sedan toppade jag med några körsbär från frysen. Nu längtar jag till 3-fikat..

Glad fredag på er allihopa!

 

Ps. Ett tips med mango och avokado, ja alla grönsaker, är att vara försiktig så de inte fryser på väg hem från affären. Ändå händer det att man måste slänga dessa för att de är dåliga, men då, om man orkar vill jag bara tipsa om att istället gå tillbaka till butiken med kvittot och berätta vad som hänt.