Okategoriserade 

Misslyckad sockerkaka

Älskar när jag har möjlighet att köpa ägg från små gårdar där hönsen lever ett gott liv och pickar runt som höns gillar att göra. Och de är helt fantastisk kvalité, gyllengul gula. Underbara att baka på. En gyllene, misslyckad sockerkaka 🙂 har ni testat den? Eller bara koka.

IMG_9009

De här äggen kostar 4 kr/st. Det är ganska mycket för ett ägg kan man tycka. Å andra sidan så är det ju inte bara för äggen man betalar. En gång fick jag träffa några höns som kom från en äggfabrik. Jag tror jag har berättat om det för er. Efter det blev det ett enkelt val. Jag lagar hellre potatissoppa en extra dag eller hoppar över något annat och omfördelar min äggköparbudget till eko och smågårdsproducerat. Varenda gång jag får använda de här fina, gyllengula äggen skänker de mig glädje. Och får ni möjlighet att testa ”hemägg”, så gör det. Berätta gärna för mig om ni märker något skillnad.

 • Ami

  Den misslyckade sockerkakan var farligt god. Halva gick åt till gubben o mig till emfikat. Frös andra halvan illa kvickt.

  • Susanne Jonsson

   Haha, lysande!

 • Emm

  Har inte så stor erfarenhet av ”hemägg” vs ”köpeägg” men minns en smakrikare och gulare när vi var på bondgårdscamping. Så smak och färg ja viss skillnad.
  Tänker också så att billiga vegetariska alternativ ibland så att jag kan köpa bra och etisk mat när det finns. Vi har fått en jättebra köttaffär på orten jag bor. De har öppet fredag och lördag. Vilken lyx!

  • Susanne Jonsson

   Men Wow Emm! Vad roligt!

 • Barbro

  Jag märker ingen större skillnad på hemägg mot köpta. Kanske bara ibland så är dom lite svårskalade.
  Oftast där vi köper ägg kan jag även köpa grönsaker och frukt också.
  Ha en fortsatt bra måndag.Kram

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Vad mysigt att kunna köpa allt det på samma ställe! Ha en jättefin kväll. Kram

 • Eiwor Andersson

  Hej Susanne!

  Jag läser med glädje din blogg (fö den enda jag läser). Har bakat din ”Misslyckade sockerkaka” och den blev jättegod, MEN inte räckte det med 20-25 minuters gräddningstid, jag tog ut min efter ca 50 minuter! OBS! Den blev INTE torr.

  Hälsningar
  Eiwor A

  • Susanne Jonsson

   Hej Eiwor! Bra att du testar! Gräddningstiderna varierar nästan alltid beroende på temp på ingredienser och olika ugnar. Min tid är snarare lite underbakad med krämig kärna, men man väljer själv hur man vill ha det. Ha en jättefin kväll!

 • Ami

  Jag har misslyckats med sockerkakor förut men det här är första gången jag gör det med flit 😉 . Tack för ett toppenrecept igen! Enda problemet är att den försvinner alldeles för fort 🙂 .

  • Susanne Jonsson

   Väl bekomme fina du!

 • Ewa Nilsson

  Bakade den igår, barnbarnen kom på besök, den är lätt o jättegod.

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra Ewa!

 • Monica

  Har precis en misslyckad sockerkaka i ugnen,en favorit här hos

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra Monica!

 • Ami

  Härlig bild som väcker minnen. Från det jag var barn ända till min mormor o morfar dog i mitten på 70-talet fick vi med oss en påse av mormors ägg hem, när vi varit o hälsat på, ett par gånger i månaden. Tänkte inte så mycket på det då, men nu känns det verkligen lyx med ”hemägg”. Köper eko-ägg….det bästa jag har att tillgå just nu. Minns hur rart min mormor pratade med sina höns. Hon älskade dem på riktigt.
  Härligt för dig iaf Susanne, som lagar så mycket mat, att ha tillgång till lyxägg.

 • Hanna

  Misslyckade sockerkakan är en av våra stora favoriter! Tack Susanne, för din fina och inspirerande blogg!