Fisk  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat 

Lax i långpanna

Såhär års får jag ofta många frågor om vardagsmat. Vettig vardagsmat. Det är många som vill äta både lite lättare och billigare nu i januari. Med alla aspekter på mat och råvaror och tid så är det väldigt lätt att bli vilsen. Så jag skulle vilja dela mina favoriter med er, rätter som inte är jättedyra eller som går att variera efter egen budget. Rätter som inte tar så lång tid. Inte är för svåra att göra. Inga krångliga ingredienser. Och inte för många ingredienser heller. Samtidigt som det ger den där extra smakupplevelsen, oavsett om det är vardag eller helg. Först ut kommer en saftig, smakrik favoritlaxrätt. Lax, sesamfrön, teriyaki, lime & chili. Och ingefära såklart… om man vill. Ni känner ju mig…

midsommar2014 (13 av 30)

Receptet är så enkelt att man knappt behöver ett, men här finns det ändå, kan vara skönt att ha, för att veta mängder och temperaturer om int annat.

Här är råvarorna:

midsommar2014 (3 av 30)

Älskar att allt är i formen så kan man pyssla ihop en sallad, koka lite ris eller potatis till om man vill. Kanske en klick crème fraîche med lite rivet limeskal i. Jag älskar citrusskal som krydda. Men de besprutas ganska mycket. Därför handlar jag hem ekologiska så långt det går. Samma med chili.