Fisk  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat 

Lax i långpanna

Såhär års får jag ofta många frågor om vardagsmat. Vettig vardagsmat. Det är många som vill äta både lite lättare och billigare nu i januari. Med alla aspekter på mat och råvaror och tid så är det väldigt lätt att bli vilsen. Så jag skulle vilja dela mina favoriter med er, rätter som inte är jättedyra eller som går att variera efter egen budget. Rätter som inte tar så lång tid. Inte är för svåra att göra. Inga krångliga ingredienser. Och inte för många ingredienser heller. Samtidigt som det ger den där extra smakupplevelsen, oavsett om det är vardag eller helg. Först ut kommer en saftig, smakrik favoritlaxrätt. Lax, sesamfrön, teriyaki, lime & chili. Och ingefära såklart… om man vill. Ni känner ju mig…

midsommar2014 (13 av 30)

Receptet är så enkelt att man knappt behöver ett, men här finns det ändå, kan vara skönt att ha, för att veta mängder och temperaturer om int annat.

Här är råvarorna:

midsommar2014 (3 av 30)

Älskar att allt är i formen så kan man pyssla ihop en sallad, koka lite ris eller potatis till om man vill. Kanske en klick crème fraîche med lite rivet limeskal i. Jag älskar citrusskal som krydda. Men de besprutas ganska mycket. Därför handlar jag hem ekologiska så långt det går. Samma med chili.

 

 • Annie

  Hej. Ser jättegott ut, men var hittar jag själva receptet? Eller ska man höfta utifrån råvarorna?

 • Ami

  Underbart god var teriyaki-laxen som vi åt till lunch idag. Här kan man verkligen snacka om att smakerna gifter sig och så enkelt sen, bara man har ingredienserna hemma. Vi hade pressad potatis till. Bra o enkel bjudmat med. Tack för ännu ett toppenrecept, Susanne!
  Kram Ami

  • Susanne Jonsson

   Oh så roligt att höra Ami! Tack för att du berättar för mig. Varma kramar från din kompis i norr!

 • J

  åh, den gillar jag! =) Men jag vill ha MYCKET wokade grönsaker och jasminris till för annars blir teriyakismaken för mäktig för mig. Bra att bli påmind om gamla favoriter! =)

  • Susanne Jonsson

   Heja J! Det är alltid bäst när man lär känna sina egna smaker. 🙂

 • Jessica Sundberg

  Jag älskar lax och det här ser supergott ut!

  • Susanne Jonsson

   Härligt Jessica!

 • Ami

  Precis vad vi behöver nu Susanne! Tack! Teriyakisås kan man köpa färdig antar jag. Hoppas det bara inte är för mkt konstiga tillsatser i den bara. Fick upp ett recept på hemgjord sås. Vad kör du med?

  • Susanne Jonsson

   Hej Ami! Jag köper färdig teriyakisås, men jag har även kokat egen, soja, honung, lite lök och ingefära. Redde av med lite maizena.

 • Anna J

  Lax i ugn är så bra: enkelt och så lätt att variera med olika kryddor och smak. Jag brukar ha pressad potatis, en klick cremefraiche och en god sallad till.

  Så bra om du kommer med tips om vettig vardagsmat. Ser fram emot dina tips – som alltid. 🙂

  • Susanne Jonsson

   Tack Anna! Nu kör vi! 🙂