Okategoriserade  Resor  Susanne funderar  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Veganskt 

Förberedelser pågår

Hej Kompisar!

På onsdag är det äntligen dags att laga mat för er igen. Idag jobbar jag med att slutpiffa recepten och sånt. Hoppas att ni ska tycka om dom. På onsdag blir det en superhärlig rätt från Indien och på lördag blir det lyxiga sallader och en jättegod kycklingröra.

Längtar och peppar med inspiration från min Indienresa. Ses snart, hoppas jag!

IMGP0017-blogg

Foto: Susanne Jonsson

Vackra, underbara kryddor.

IMGP0031-blogg

Solmogen frukt och grönt i mängder.

IMGP0270-blogg

IMGP0262-blogg

Ett härligt sätt att sälja bananer på. Om man frågar mig.

IMGP0284-bloggMyllret. Kaos men ändå ordning. Jag antar att man antingen älskar eller hatar det.

IMGP0282-bloggÖverallt man vänder sig finns det något jag vill föreviga på bild.

IMGP0037-bloggHoppas att du är med mig i rutan på onsdag. Och lördag 🙂 Kram

 • Ingmari M.

  Oohhh, vilka underbara foton! Landade för en stund i Indien. Tack för härlig inspiration till lite goda-reee rätter, som de blir med alla mysiga kryddor. Enkelt att laga, t.ex. riset med mumsig smaksättning, men utan en uppiggande knuff så kör man i samma spår. Tack för informativ matlagning i rutan!

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att du känner inspiration Ingmari! Ljus & glädje till dig

 • Ann-Christin

  Hej Susanne,
  Färskosten uttalas panir (två ee = i)
  I Indien bakar man chapati med ett mjöl som liknar grahamsmjöl
  Hälsningar
  Ann-Christin

  • Susanne Jonsson

   Hej Ann-Christin, Tack för dina synpunkter och klargöranden. Mina uttal är inte alls alltid perfekta, men jag hoppas att ni kan leva med det. Det är svårt att hitta indiskt mjöl så jag brukar ta vetemjöl, men om man vill går det bra med fullkornsvetemjöl. Ha en jättefin kväll!

 • Liljan

  Vilka underbara färger på allt !! Kul med de ”välsignade kryddorna” :o). Äntligen är du tillbaka i rutan..har längtat ! Syns då!
  Kram, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Ja, visst var det roligt Liljan! Jag gillar det också. Ses snart! Kram!

 • Ami

  Klart jag är med! Vilken färgprakt du bjuder oss på här!

  • Susanne Jonsson

   Vad bra! Då ses vi Ami!

 • Laila

  Hej fina Susanne!
  Jag tycker inte det är antingen eller utan jag känner en hatkärlek till Indien efter mina tre resor dit. Vart i landet reste du? Ha en fin vecka! ::)

  • Susanne Jonsson

   Ja, jag håller med dig Laila, jag tänkte mest på myllret när jag skrev. Jag var i Goa. Vart reste du? Ha en jättefin vecka du med!

 • Barbro

  det är väl självklart att man är med dej på onsdag och lördag.
  ha en fortsatt bra dag / kram

  • Susanne Jonsson

   Tack Barbro! Ha en jättefin tisdag! Kram