Bekvämimpa  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

En ovanlig lördag

Ikväll blir det inte riktigt lika mycket glam och extravaganta recept i köket som vi brukar ha på lördagar. Jag ville göra något praktiskt såhär i januari, inspiration, färg och något som vi kan ta med oss varje dag. Som man mår bra av. Så det blev inspiration till luncher och picknick. En vitaminboost. 

gokjan15-4-web

Söta och salta salladsburkar med massor av kraft så vi orkar hela dagen och laddar in energi till våren! Här finns recept på den vackra salladen i glas.

gokjan15-9-web

Kristian Luuk, pyssel-Lotta, Molly Sandén och Ebba, vilket underbart gäng att få jobba med ikväll.

gokjan15-6-web

Jag vill verkligen slå ett slag för att det inte behöver vara vare sig jobbigt eller tråkigt att ta med egen mat. Det är en stor möjlighet att kunna påverka bränslet som vi driver våra kroppar med.

Hoppas att ni känner er lika inspirerade som jag. Och ja, ibland använder jag grönsaker och exotiska frukter från andra länder, som en färgklick. Det är inget jag rekommenderar att man baserar hela sin mathållning på, jag ser det som en guldkant på tillvaron och väljer alltid ekologiskt när det är möjligt. Man väljer själv om man hellre vill ha frysta grönsaker eller frukter så går det också jättebra!

gokjan15-7-web

Fruktsalladens återkomst.

Varmt välkomna att starta upp lördagskvällen med oss 18.15 i ettan

Glad helg allihopa!

Ps. Har ni kollat in våra populäraste recept för 2014? Här hittar du dem välkommen att rösta på vilket recept du gillade bäst.