Bekvämimpa  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

En ovanlig lördag

Ikväll blir det inte riktigt lika mycket glam och extravaganta recept i köket som vi brukar ha på lördagar. Jag ville göra något praktiskt såhär i januari, inspiration, färg och något som vi kan ta med oss varje dag. Som man mår bra av. Så det blev inspiration till luncher och picknick. En vitaminboost. 

gokjan15-4-web

Söta och salta salladsburkar med massor av kraft så vi orkar hela dagen och laddar in energi till våren! Här finns recept på den vackra salladen i glas.

gokjan15-9-web

Kristian Luuk, pyssel-Lotta, Molly Sandén och Ebba, vilket underbart gäng att få jobba med ikväll.

gokjan15-6-web

Jag vill verkligen slå ett slag för att det inte behöver vara vare sig jobbigt eller tråkigt att ta med egen mat. Det är en stor möjlighet att kunna påverka bränslet som vi driver våra kroppar med.

Hoppas att ni känner er lika inspirerade som jag. Och ja, ibland använder jag grönsaker och exotiska frukter från andra länder, som en färgklick. Det är inget jag rekommenderar att man baserar hela sin mathållning på, jag ser det som en guldkant på tillvaron och väljer alltid ekologiskt när det är möjligt. Man väljer själv om man hellre vill ha frysta grönsaker eller frukter så går det också jättebra!

gokjan15-7-web

Fruktsalladens återkomst.

Varmt välkomna att starta upp lördagskvällen med oss 18.15 i ettan

Glad helg allihopa!

Ps. Har ni kollat in våra populäraste recept för 2014? Här hittar du dem välkommen att rösta på vilket recept du gillade bäst.

 

 • Ami

  Så fräscht! Precis vad vi behöver nu! Tack!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ami! Vad bra att du gillar!

 • Liljan

  Du Goa Susanne ! Jag hann inte in här, varken torsdag eller fredag så jag missade ditt blomsterhalsband, tack snälla! Färska blommor måste man ha och tulpaner har funnits här hemma sedan jul ! Ser såå fram emot Go´kväll-i kväll, 🙂 Här hemma blir det min tolkning av Kinesiskt till middag.. har börjat hacka en del redan…Chopchop!!! Vi ses snart i rutan… Sedan önskar jag dej o alla här en fortsatt trevlig helg!
  KRAM, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Åh vad mysigt Liljan! Tack och Stora kram till dig!

 • Anna J

  Åh vilka fina burkar. Det här måste jag kolla in, gillar särskilt fruktsalladsburkarna.

  Jag var inne och röstade på pulled chicken, älskar kyckling och ett sånt himla smart sätt att tillaga det på. Mauds äppelpaj med kokos kunde ha fått en röst också – gjorde den för ett tag sen och den blev jättegod.

  Ha en fin helg och kram!

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra fina du! Tack och ha en underbar söndag! Kram