Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Rester  Snabblagat  Soppa  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

10 Suveräna soppor

Ja, det är många av oss som vill hålla igen på utgifterna och spara en slant i januari. Det bästa man kan börja med är att äta upp det man redan har hemma. Bygga om råvaror till nya rätter. Släppa loss kreativiteten. Packa sin egen matlåda. Soppa är perfekt för att använda upp även de minsta resterna. Jag tänker kokt ägg, grönsaksbitar, lax, ostar av olika slag, rostad mandel/nötter, uppstekta korvslantar/bacon i bitar, skinka och annat kallskuret, fiskrom, bröd. Skär i bitar, lägg dem i små skålar och servera soppan som fredagstacos! Ett tips: Lite gräddfil och guacamole med nachos kan vara ett sätt att tacofiera sin soppa.

Mina 10 Bästa Soppor just nu    

1. Riven rotfruktssoppa med fetaost

2. Potatis- & purjolökssoppa på en tia

3. Röd linssoppa

4. Morotssoppa med kokos & röd curry & quesadillas

5. Rostad blomkålssoppa

6. Riven pumpasoppa

7. Rostad rotfruktssoppa

8. Jordärtskockssoppa

9. Tortillasoppa

9. Morotsgazpacho (perfekt om man inte kan värma upp sin matlåda)

10. Värmande tomatsoppa

I helgen ska jag testa någon av era tips på soppor, ska bli spännande! Jag blir jätteglad för alla tips!

_MG_9923

Mixar den rostade blomkålssoppan, pumpasoppan till vänster. Foto: Nils Pejryd, SVT

Ps. Varma mackor och soppa är kanongott tillsammans. Passa på att använda bröd som blivit lite torrt, riv i bitar, krydda, ringla på olja och rosta till gyllene, knapriga krutonger i ugn. Eller gör dubbelmackor med ost & skinka, doppa i ägg blandat med lite mjölk och stek som fattiga riddare. Härligt mättande!