Okategoriserade 

Saffranspizza

Hej!
En kort uppdatering från bakbordet. Håller på stt testa en ny saffransdeg! Fick plötsligt ett kreativt anfall och bakade ut 4 ”småpizzor” av saffransdegen. 2 st salta med ost, halvtorkade tomater, oliver & rosmarin och 2 st söta med fikon och vaniljsmör 😀 vad tror ni?

IMG_8517.JPG

  • Christian och Gustaf

    Vi kom precis på att det här gick att göra. Vi vill se bilder på slutresultatet! Det ser riktigt gott ut! 🙂
    En idé för att undvika kombinationen tomat/saffran är att göra en mer tysk pizza med crème fraiche eller yoghurt i botten.

  • carina

    Hej Susanne
    Funderar på hur jag kan modifiera min Janssons. Vad tror du om att byta ut hälften av grädden mot creme fraich och ströbrödet mot krossade pepparkakor eller digestive kex?
    Kram

    • Susanne Jonsson

      Hej Carina, Vilken sorts förändring är du ute efter? Är det själva kristet på toppen? Jag gillar tex cornflakes eller krossade nachos 🙂 Jag gör den ibland vegetarisk, på rödbetor, med getost och nötter, såg du det receptet? Då är det iofs inte Janssons längre, hahaha… Långt ifrån. Men gott! Du kan absolut byta grädde mot crème fraîche, det låter jättegott! Vad tror du om någon färsk ört i? Gräslök? Berätta gärna vad du hittar på!

      • Carina

        Hej Susanne
        Nu fick jag något att fundera över, tycker bara att Jansson har blivit lite tråkig med tanke på alla nya influenser.
        Återkommer när jag provat, gräslök låter mums mmmm
        Kram

        • Susanne Jonsson

          Heja på Carina! Kram

    • Susanne Jonsson

      Hej Carina, Vilken sorts förändring är du ute efter? Är det själva krispet på toppen? Jag gillar tex cornflakes eller krossade nachos 🙂 Jag gör den ibland vegetarisk, på rödbetor, med getost och nötter, såg du det receptet? Då är det iofs inte Janssons längre, hahaha… Långt ifrån. Men gott! Du kan absolut byta grädde mot crème fraîche, det låter jättegott! Vad tror du om någon färsk ört i? Gräslök? Berätta gärna vad du hittar på!

    • Susanne Jonsson

      Hej Carina, Vilken sorts förändring är du ute efter? Är det själva krispet på toppen? Jag gillar tex cornflakes eller krossade nachos 🙂 Jag gör den ibland vegetarisk, på rödbetor, med getost och nötter, såg du det receptet? Då är det iofs inte Janssons längre, hahaha… Långt ifrån. Men gott! Du kan absolut byta grädde mot crème fraîche, det låter jättegott! Vad tror du om någon färsk ört i? Gräslök? Berätta gärna vad du hittar på!

  • Ami

    Så läckert! Går du med på att jag laddar ner bilden, så jag kommer ihåg hur jag ska få till såna läckra pizzor? Spännande att höra degens innehåll, om den nu blev så god som den ser ut…eller de ser ut. Vad roligt det måste va att själv komma på recept så där. Jag är urdålig på det men desto bättre på att prova på nya recept, som andra komponerat. Sen ev. göra små ändringar, men första gången gör jag oftast som det står.

    • Susanne Jonsson

      Absolut! Kör hårt Ami! Och improvisera och känn vad som känns rätt för just dig.

  • Barbro

    Verkar spännande med saffran i pizzadegen- väntar och höra vad du tycker om det.
    Kram och ha en fortsatt bra kväll.

    • Susanne Jonsson

      Det var kanongott! Jag ska berätta mer snart, men jag är inte klar med receptet än =)