Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Julmat  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Tips  Vegetariskt 

Mauds enkla julmat

Ikväll är det dags för Maud Onnermarks enkla julmat i rutan. Jag har hunnit kolla in maten och den ser som vanligt jättegod ut. Det blir revbensspjäll, grönkål och flera goda sillar. Maud är expert på det här med julmat och jag passade på att fråga henne om några enkla tips till julmaten när vi fick möjlighet till en liten pratstund häromveckan. Just enkelhet och julmat i kombination tycker jag personligen är så befriande. Alla klarar av det och recepten tar inte jättelång tid. Här hittar du Mauds lättlagade julrecept!

_MG_1429

Hemma hos Maud är det här med juldofterna och smakerna är viktiga. Minnen och traditioner. Sympatisk som hon är säger hon samtidigt att det finns inga måsten. Välj det du själv tycker om. Mauds personliga julfavoriter är sillar (gärna många varianter, strömming, sillsallat),  mjukkakor och vörtbröd. Lutfisken brukar Maud servera som sufflé någon av mellandagarna. Vi fick ett jättebra juldesserttips också! Att göra en sallad på apelsin och hjortron och servera till ris a la maltan. Servera ris a la maltan i små glas och toppa med salladen. Snyggt och gott.

Sedan bad jag Maud om ett extra grymt gott favoritrecept att dela med er här på bloggen. Det kommer här. Perfekt till alla mysiga fikastunder. Tack Maud!

Kokosflarn med punchkräm, 25 st

flarn:

50 g smör

1 1/4 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl kokosflingor

1 ägg

kräm:

50 g smör

1 dl florsocker

1 äggula

1 1/2 msk punch

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör sist ner ägget.

3. Lägg små kulor glest på plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda mitt i ugnen ca 8 min tills de fått fin färg.

5. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och punschen droppvis vispa samman till en kräm. Bred den på hälften av kakorna och lägg dem dubbla.

Skärmavbild 2014-12-15 kl. 16.46.07