Bjudmat  Fika  Frukost  Lyxmat  Mellis  Recept  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Fluffiga blåbärspannkakor

Perfekt start på det nya året om man frågar mig, är de här fluffiga pannkakorna med tillbehör. Servera med dina favorittillbehör, exempelvis blandade bär, fruktsallad, rivet citronskal, honung, lönnsirap, tjockyoghurt smaksatt med lite vanilj, färskost, bacon och rostade nötter/mandel.

IMGP1498

Amerikanska blåbärspannkakor, 4 port

3 ägg
2 msk råsocker
2 dl vetemjöl (eller byt ut hälften mot dinkel eller fullkorn)
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk (eller mjölk)
1 dl blåbär, frysta
50 g smör+olja eller smör till stekning
Smält smöret, låt det svalna. Separera äggvita och gula, vispa vitan till hårt skum med elvisp. Vispa gula och socker fluffigt i en annan skål. Blanda ner smör, fil, mjöl och salt i gulan. Vänd försiktigt ner vitan. Stek plättar 5-6 cm stora i smör, lägg på blåbär innan du vänder och steker på andra sidan. Servera med dina favvotillbehör.

20140724-171236-61956606.jpg

Smoothies är supergott till. Här finns recept på en jättegod vackert ljusgul med mango.

 • Ann

  Testade pannkakorna idag och de blev fantastiskt goda! Mycket bättre smak utan bakpulver 🙂

  • Susanne Jonsson

   Eller hur Ann! Roligt att höra! 🙂

 • Ami

  Jag trodde det var bakpulvret som gjorde de här pannkakorna så fluffiga. Var tvungen att läsa receptet flera gånger men insåg till slut att det inte fanns med ngt bakpulver i ditt recept. De blev ju superfluffiga o goda ändå! Är det den vispade äggvitan som gör fluffet här månntro? Citroncest var nytt o fräscht till. Ja du förstår kanske att jag inte gör amerikanska pannkakor varke dag. Men i helgen när vi var i Stockholm hos ena grabben skulle de på födelsedagsbrunch-knytis en av dagarna o de skulle stå för de amerikanska pannkakorna. Då kom jag på att jag måste nog uppdatera mig lite o leta upp ditt recept här. Tack än en gång! Mumsigt!

  • Susanne Jonsson

   Jajjamän, helt rätt! Ägg är bra för fluff. Många recept har lite för mycket bakpulver i sig för min smak, jag drar ofta ner mängderna när jag testar mina recept. Vad roligt att du gillade dem!