Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Tips  Vegetariskt 

Bästa julgodiset sista minuten

Har du int hunnit fixa julgottat ännu? Det är en hel dag imorgon också, så ingen panik. Här finns recept på mitt absoluta höjdarjulgodis, Rocky road Fudge. För några år sedan ganska okänt i Sverige, men nu tror jag de flesta vet vad det gäller. Man smälter choklad och blandar med allt gott man kan komma på. Skumtomtar och salta nötter gillar jag. Så, har du inte kylen full med egentillverkad julgotta nu hinner du ändå åka på affären och sno ihop detta ikväll. Låt stå i kylen över natten och skär i bitar imorgon. En fin julklapp också!

101012_foodie 018

Foto: Sara Danielsson

 • Anna J

  Jag gjorde enkelt julgodis med fritidsbarnen idag. Smälte choklad, blandade i cornflakes (och russin för de som ville ha), smeten klickades i formar och sen fick de strössla med finströssel hur mycket eller hur lite de ville. Alla fick med sig en påse hem och det var uppskattat. Hemmavid har jag inte gjort nåt julgodis i år. Bara jag får tomteskum och en påse Twist så är jag nöjd. 🙂

  Ha en riktigt God Jul! Nu blir det internetfrånvaro i några dagar. Kram!

  • Susanne Jonsson

   Oh så gott Anna! Och vad glad jag blir när jag hör att barnen får vara med i köket. Så fint! Det var en riktigt bra julklapp. Ha en underbar jul fina du! Välkommen tillbaka när du vill 🙂 Kram

 • Alltid gott! Och lite olika varje gång, beroende på vad man hittar i skåpet 🙂

  • Susanne Jonsson

   Eller hur! 🙂

 • Liljan

  Hej Susanne, jag ställde nyss in en g a n s k a stor burk med Rocky Road i kylen :o), mums, å så blev det mjölchokladkola,köttbullar och ett par köttfärslimpor t. frysen blev det också. I kväll är det bara slappa framför tv.n som gäller! Ha det gott, KRAM Liljan

  • Susanne Jonsson

   Oh så gott Liljan, vad duktig du är! Ha en jättefin kväll! KRAM