Okategoriserade 

10 bästa recepten 2014

Här kommer min topplista på recept i år. Saker jag lagat, sådant många uppskattade inklusive jag och mina nära. Jag börjar att lista själva matrecepten så kommer det bakade längre fram 🙂 Det vegetariska är en stark trend, jätteroligt!

Listan toppas av en rätt jag föreslår för nyårsdagen. Eller vilken dag som helst. Kycklingmacka-49

1. Saftig, smakrik och ekologisk Pulled chicken

2. Örtdoftande potatispizza med supersås, vegetarisk och även vegansk om man vill!

15042014-Primörpizza-57

3. Grönkålspajen, glutenfri, vegetarisk super food

4. Höstig kantarell- & Karl Johanrisotto, vegetarisk, det receptet har försvunnit! Men du hittar det i nästa inlägg.

5. Renskavsgryta. Höst och vinter i en panna. Så god.

TS-231

6. Shakshouka, vegetarisk allt i ett, perfekt i helgen eller som lyxig resträtt

7. Pekkas Sagolika lökpaj, vegetarisk. Alltid en höjdare!IMG_5755.JPG

8. Morotsrecepten från Bondens marknad. Allihopa. Morotsstuvningen tycker jag var rolig för den är så GOD, enkel och snabb! Och salladen blev en hit! Mammas magiska morotsmarmelad är en höjdare! Underbar dag. Jag trivs liksom bäst därute på marknaden. Det är mitt element, jag känner mig hemma nära råvarorna, utomhus, tillsammans med producenterna. Älskar att vara där!

Bondens2014-222-web

9. Club sandwich, också perfekt mat denna helg! Så gott och enkelt, ändå med lyxkänsla.

clubsandwich (4 av 15)

10. Rödbetstacos med hemgjorda morotsbröd. Vilken succé det blev! Vegetarisk också.

tacoonsdag-36

Vad säger ni, var det något av årens recept som jag glömde? Vilket var ditt favoritrecept?