Okategoriserade 

Ute på vift

Idag är jag på vift! Kollar in Västerbottens inland. Underbara Clara Lidström har bjudit på en ljuvlig, hemlagad lunch: fräsch sallad med olika röror och efter det en härligt kladdig kladdkaka med grädde till efterrätt. Lyxigt att bli bjuden på mat som kock. Man är liksom extra tacksam, jag älskar att laga mat till människor, men ibland är det skönt att få sätta sig till bords och bara njuta.
Tack.

IMG_8107.JPG

  • Therese

    Hej Susanne! Jag har sökt ett av dina recept men utan lycka. Det var en gratäng med bla riven zucchini och majs som gratinerades med nachos och ost. Vet du var jag kan hitta receptet? Tack för en fin blogg!

    • Susanne Jonsson

      Hej Therese, var det tacopajen kanske? Eller den här
      Makaroner & korv under krispigt täcke, 6-7 port

      500 g makaroner
      400 g falukorv, i små bitar
      1 blomkålshuvud, rivet (ca 300 g)
      1 dl gräslök, hackad
      2 msk senap (valfri sort)
      2 vitlöksklyftor, pressade
      1 dl chilisås (jag brukar använda den starka sorten)
      4 dl crème fraiche (valfri fetthalt, men kokbar)
      150 g lagrad hårdost, riven
      salt, peppar, smör till stekning

      Topping:
      1 dl panko
      3 msk matolja eller mjukt smör
      50 g lagrad hårdost, riven

      Till servering: tomatsallad (valfritt)

      Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, men avbryt just innan de är klara. Spara 1-2 dl av kokvattnet, häll av resten. Blanda makaroner och det sparade kokvattnet med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Häll i ugnsfast form. Blanda samtliga ingredienser till topping och strö ovanpå pastan. Grädda mitt i ugnen till vacker, gyllene färg, ca 15 minuter.

      Tips: Smaksätt enligt din egen smak med exempelvis hackade, inlagda jalapenos, oliver eller bostongurka.

      Tips för vegetariskt alternativ: Byt ut korv mot en blandning av stekt svamp, lök och kokta bönor.

      Panko är ett asiatiskt ströbröd som finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Går att ersätta med ströbröd eller rivet bröd.

    • Susanne Jonsson
  • Barbro

    Ännu en fin bild som du visar oss!!
    Kram

    • Susanne Jonsson

      Vad roligt att du gillar Barbro! Kram