Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mellis  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Snickersbrownies med mindre socker

NU kommer receptet på de drömgoda chokladfrestelserna som tog oss med storm. De är glutenfria och bakade på mycket, mycket mindre socker än traditionella recept. Det innebär att om man gillar mycket socker kommer de vara för lite söta, då kan man tillsätta 2 dl socker till. Jag tycker att det räcker såhär. En vanlig 3-fika vill jag inte dundra på med massor av socker, helt enkelt för att jag mår bättre då. De är också glutenfria, bakade på havremjöl. Jag tror man kan ta kokosmjöl istället, men har inte hunnit testa det i det här receptet. Än. Säkert gott med sötman från kokos..

Om man inte tål mjölk och kör mjölkfritt smör/margarin så bryner man det inte, smält det bara som vanligt. Annars smakar det urk. Jag har testat.. Onödigt egentligen, eftersom jag vet att det är mjölken som behövs, men jag ville kolla vad som hände. Man kan ta och smälta kokosfett om man vill istället för smör.

Susannes snickersbrownies, 6 små

150 g smör, brynt och avsvalnat

1/2 dl brun farin (eller annat socker)

2 ägg

1 tsk vaniljpulver

1 dl havremjöl

1 msk starkt kaffe

0,75 dl kakao

Fyllning/topping: 3 msk jordnötssmör (jag gillar crunchy med lite bitar i), 1 dl jordnötter, salta

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Rör ihop ingredienserna ovan (allt utom fyllning/topping).

3. Klicka ner smeten i 6 små formar.

4. Lägg i en klick jordnötssmör i varje form eller, om du föredrar något annat, kanske mandelsmör, en bit choklad eller färskost.

5. Strö på jordnötter, eller om du föredrar kokos eller nötter.

6. Grädda i 10-12 minuter mitt i ugnen.

NJUT av den rika chokladsmaken, smörkolasmaken från det brynta smöret, den krämiga fyllningen som rinner ut och över att man kan baka så gott med så lite socker!

 

IMG_8113.JPG