Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Pyttipanna i ugnen

Har ni testat att göra grönsakspytt i ugnen? Supersmidigt!
Skär grönsaker i bitar, he dom på en plåt, ringla på olja, salta och peppra. Jag hade potatis och blomkål kvar efter helgen så jag tog dem och kryddade med sommarens örter.

IMG_7889.JPG
Baka i ugnen 20 minuter, grill 250 grader. Pressa på lite citron för en fantastisk smakbrytning till blomkålen. Jag blandade med ruccola och en bit paprika, men babyspenat och andra grönsaker, bönor och rivna rotfrukter går precis lika bra. Toppade med ett stekt ägg och nymald svartpeppar. Kan de vara nåt för en måndagmiddag hos er?

Ps. Jag hade på lite kummin, det var inte jättelyckat för de blev för mycket, men kanske en liiiten nypa..