Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Kökshemlisar  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Plockmat  Recept  Tips 

Pulled chicken

Hej allihopa!
Var ni med oss ikväll i köket? Hoppas! Annars finns programmet att kolla på här, man kanske vill se det igen 😉

Visst var det mysigt ikväll? Pekka, Lotta, Li  och Sonja, ojoj!

Såg ni den saftiga kycklingen? Här finns receptet! Perfekt partymat. Och biffen, lika god den. Här finns receptet!

Kycklingmacka-52

 

Och eftersom jag lagade kött idag, så vill jag gärna tipsa om ett vegetariskt alternativ. Bakade auberginer. Halvera auberginer, snitta med kniv, gnid in örter, vitlök, sambal, citron, salt och olja. Glasera med barbecuesås mot slutet.

 • Louise

  Gjorde pulled chicken igår, men råkade ta fiskkrydda ( Santa Maria kryddkvarn ) blev gott ändå. Saltade och fyllde med en jättemorot i tjocka skivor och en gul lök i 8 klyftor. Ingen vätska men fick flera dl buljong ändå. Jättegott

  • Susanne Jonsson

   Underbart Louise! Så roligt att höra! Då vet jag också att fiskkryddan funkar. Toppen!

 • lisa

  provade pulled biff i helgen och gjorde gräddsås på skyn, hmmmmm va gott det blev. ser fram emot fler recept när du är i gokväll

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra Lisa! På lördag blir det mer av mina recept 🙂

 • Liljan

  Hej igen Ami! Bara kul att tipsa. Nej, Cayennepeppar är inte de´samma som Chilipeppar, men det finns i alla butiker. Måste berätta att jag idag kollade i min ”kryddkorg” :o) och där hade jag en påse Cajunkrydda som jag köpt på en ”krydd- firma” och deras ingredienser var: Oregano,rosmarin,cajennpeppar,lök,vitlök,chili och senapsfrö! Så du ser, det finns säkert massor av varianter.Hoppas att jag inte rörde till det för dej nu :o). I vart fall inte några tillsatser så långt ögat når !! Bästa hälsningar till er alla,Kram, Liljan Trevlig helg, förresten!

 • ingalill

  härliga rätter du bjöd på, blev inspirerad så jag ska laga kycklingen idag, måste även få berätta att jag jobbar som kock på förskola och lagar mat till 78 härliga barn och 18 lika härliga pedaoger och jag har fått många idéer/ inspiration när du lagar maten som jag tar med mig till jobbet :-))

 • Liljan

  Hej igen- du fick en fråga om Cajunkrydda..tänkte bara bidra med min blandning som fanns i en tidning för en del år sen,kanske värt att testa.
  CAJUNKRYDDA: 1 tsk vardera av, paprikapulver,chilipulver,cayennepeppar,oregano,timjan och vitlökspulver.
  hälsningar till er alla, Liljan

  • Ami

   TACK SNÄLLA LILJAN! Bra med så få ingredienser i den. En fråga till. Cayennpeppar är inte samma sak som chilipeppar va? (Den senare har jag hemma + övriga kryddor i din blandning).

   • Susanne Jonsson

    SÅ BRA! jag blir så otroligt glad när ni tipsar varann, underbara människor. Kramar

  • Susanne Jonsson

   TACK Liljan, du är fantastisk!!!!!

 • Susanne Jonsson

  JA! Kör hårt Johanna!!

 • Barbro

  Vilken god mat du bjöd på – måste bara testas nån gång.
  Kul att få tips hur man kan använda sin lergryta.Jag brukar använda min till julskinkan ,kalkonskinkan o kyckling.
  Ha en bra dag! Kram

  • Susanne Jonsson

   Tack Barbro, JA testa! Det är jättegott! Kram

 • johannasfood.blogg.se

  Åh så fantastiskt gott det låter. Detta måste provlagas! johannasfood.blogg.se

 • Ami

  Supertrevligt program ni bjöd oss på o så gott allt såg ut du tillagade. Har en lite fråga bara. Creolsk kryddblandning är detsamma som cajun kryddblandning, eller hur? Vill ha rena kryddor/kryddblandningar utan massa tillsatser, men det förstår jag du använder också. Kan man köpa denna i vanliga matbutiker som Ica, Coop, Willys (som finns här i byn), eller skickar men efter på nätet? Såg flera recept där man kunde göra själv men blev så osäker när de var så olika. Vilken är god o.s.v. Du gör möjligtvis inte någon egen sådan kryddblandning? Du förstår kanske vad följdfrågan blir 😉 …. Sussa sött, det ska jag också försöka göra.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ami! Roligt att du gillade programmet! Bra frågor. Ja, det är samma sak. Jag köper den på vanliga affären. Om du vill kan du hoppa över det och blanda egna kryddor, jag brukar ta salt, chilisås och något hett, sambal eller chiliflakes 🙂 Ibland lite fransk senap också!

 • Liljan

  Jaa, vilket mysigt program du/ni bjöd på!! Jag har gjort Pulled Pork länge men nu ska det testas med både chicken och beef,såg så gott ut! Som vanligt är det en fröjd att följa dej! Ha det så gott,KRAM, Liljan.

  • Susanne Jonsson

   JA gör det Liljan! Vad roligt att du tyckte om programmet, det var roligt! KRAM

 • Mamma Eva

  Du är bara bäst, helt lysande:)

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla du!

 • Pia

  Haha…härligt när Pekka sa att han ville gifta sig med dig…DÅ är det god sås 🙂
  ( fångade min man med en portersås….funkar alltid ! )

  • Susanne Jonsson

   haha, ja, det där var oväntat vill jag lova, en riktig överraskning 😀 fast det är en väääldigt god sås…

   • Susannah King

    Jag och Jenny älskade den kommentaren från Pekka.

    • Susanne Jonsson

     Jag oxå. Jag menar, vilken toppenkille 😉 så underbart att få ha så goda kollegor och vänner. Älskar att Pekka bjuder på det. Och jag är så glad för hans skull, för han är gift med en av de underbaraste människor man kan tänka sig här på jorden. Tillsammans strålar de som ett norrbottniskt norrsken en kall januarinatt. Heja kärleken!

     • Susannah King

      Det är bra när man är gift eller ihop med en så underbar människa. Jag kan berätta att jag, innan jag träffade min Jenny, hade bränt mig med några tidigare förhållanden, så jag tänkte att jag fick väl förbereda mig på att vara singel. Som jag tänkte, så kunde jag kanske vänta tills min lillasyster blev mamma, och bli världens bästa moster till hennes barn. Det var bara av en slump jag bestämde mig för att börja på en kurs i blomsterarrangemang, och det ledde till mer än att jag bara lärde mig att arrangera blommor. <3

     • Susanne Jonsson

      Hihi, vad roligt! Tack för att du delar din glädje med oss!

 • annika-linnea

  Tack Susanne för att du inte har smycken på dig när du lagar mat! Pekka borde ta av sig ringen när han hjälper dig!

  • Susanne Jonsson

   Det är rutin att ta av sig smycken när man jobbar som kock. Jag ska framföra dina synpunkter till Pekka, han fick rycka in spontant och hjälpa till 🙂