Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Plockmat & adventsmys

Ikväll blir det fullt mys i studion med plockmat, sminktips, Amanda Fondell och Sverrir Gudnasson. Sverrir var riktigt hemma i köket, han hjälpte mig snabbt och effektivt att blanda en god glöggdrink med tranbär, mynta och clementin. Jag gillar att blanda ut glöggen lite, det blir fräscht och gott med lite bubblor!

Såhär gjorde vi:

glöggdrink med tranbär, mynta och clementin

1 del vit glögg

1 del sodavatten

is, clementinskivor, mynta, frysta tranbär

Lägg is, clementinskivot, mynta och tranbär i glasen, toppa upp med glögg och soda.

_MG_1145

Receptet på krispiga krustader finns här. Rekommenderas verkligen. Du väljer vitt eller mörkt bröd. Eller både och! Ostkrämen funkar förresten superbra på både ostbrickan och på pepparkakor. Perfekt till alla julkalas. Och på tal om kalas innan jul, här hittar ni Ebbas blogg. Hälsa på hos henne och spana in vad som händer, hon jobbar för fullt nu med förberedelserna inför nobelfestligheterna.

krustad_lax

Du fyller dem med vad du gillar!

krustad_rom

Pimientos, de små chilisarna, börjar finnas ute i butik nu. Här finns receptet på dem. Tycker de är ett utmärkt snacks, smakrikt och nyttigt. Man kan ju tillreda nästan alla grönsaker på samma sätt och servera som plockmat. Kanske bara skära upp dem i mindre bitar.

 

kökshängTänk på att var 10:e padrone ungefär är lite starkare än de andra, så ni vet. Man märker när man får den 🙂 Lite som mandeln i gröten!

grönt

Hoppas du är med oss nu kl 18.15 i ettan. Och ha en jättefin fortsättning på helgen.

Finaste adventshälsningar från oss alla!

gruppbild

 

 

 • Susannah King

  Såg programmet ikväll. Vad fin du är på håret, har du varit och klippt dig nyligen?

  • Susanne Jonsson

   Helt rätt Susannah, frissan toppade håret förra veckan. Vilket öga du har!

   • Susannah King

    Ja, man får ju öga för sådant när man jobbar som frisör.

 • Anna J

  Det verkar bli ett program, som vanligt. Jag ska bort ikväll men så himla bra att SVT Play finns. 🙂

  • Susanne Jonsson

   Välkommen när du vill, play är grymt! 🙂