Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Kladdkakans dag

Jippiee!

Idag är det kladdkakans dag. Ska ni baka? Vilken kladdkaka gillar du? vanlig eller med piff? Jag gillar att ta basreceptet som är supersmidigt, allt i en bunke-recept och piffa det efter humör, säsong och gäster. Jag tycker att variationsmöjligheterna med kladdkaka är en av dess förträffligaste egenskaper. Passar som dessert, fika, som den är, eller som här, då jag bygger en enkel, snabb tårta på den.

 

2011-06-14Susanne Jonsson lagar sommar matFOTO: BJÖRN WANHATALO

Foto: Björn Wanhatalo

Här kommer recept på två enkla kladdkakstårtor. Först den här sagolika chokladbomben!

Kladdkakstårta med citronkräm & jordgubbar, 1 st

1 färdig kladdkaka

3 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 citron

½-1 dl florsocker

1 dl lemon curd, färdig på burk eller annan marmelad/fast sylt

1 ask färska jordgubbar, delade

ca 10 st Noblesse chokladplattor

Vispa grädden, ställ åt sidan. Vispa färskost, lite rivet citronskal och socker smidigt. Rör ner lemon curd och vänd ner grädden. Bred krämen över kakan, toppa med jordgubbar (eller frysta, tinade bär. Lägg Noblesse runt om. Pudra på florsocker och strimla över lite citronskal.

Har man en far i närheten, kanske det kan vara nåt att baka till fars dag på söndag? Eller hittar ni på något annat? Får han middag kanske?

IMG_9832