Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mellis  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Fars dag & härlig morotsjuice

Hej allihopa! Tusen tack för igår! Tack för alla fina namnförslag! Underbart!
Och Grattis alla pappor, fadersfigurer och andra förebilder. Firar ni idag?
Eftersom det är söndag så tog jag fram massor av ekologisk frukt och grönsaker och körde ett råsaftsrejs. Älskar det! Så fräscht. Blandade citron, morötter, äpplen och gissa vad… Ingefära 😀 tycker morotsjuice blir så mycket godare med syran från citrus och stinget från ingefäran.

IMG_8052.JPG
Laddad med energi och vitaminer, underbar start på dagen!

 • Shima

  Hej Susanne!
  Tack för bra blogg och bra TV-recept. Jag blir alltid så inspirerad. Nu en liten fråga. Jag har länge velat köpa en råsaftscentrifug, men vet inte riktigt vilket märke/modell jag ska satsa på. Har du några tips? Vad använder du själv?
  Tack!!!

  • Susanne Jonsson

   Hej Shima! Vad roligt att höra! Ja, det där är en svår fråga, jag tänker såhär: vilken budget har jag, vad är viktigast för mig? Att den är lätt att diska och har bra kapacitet tycker jag 🙂 Sedan att den är fin och passar i köket/ryms i ett skåp. Men det är väldigt individuellt vad man prioriterar, jag har två stycken, en har jag fått av en kompis som inte använde sin, den är enkel och liten. Såg en sån på loppis för en hundring förra veckan. Det måste man säga är ett fynd! Jag gillar den pga mitt kök är litet, sedan har jag en annan med mer power för jobbet. Men den är snudd på stor att ha hemma hos mig i just det här köket. Oj vilket långt svar, sammanfattningsvis letar jag fortfarande efter den PERFEKTA råsaftspressen. Välkomna att tipsa mig om ni hittar den! Hoppas att du hittar en du trivs med för det är så mysigt med färskpressad juice!

 • annika-linnea

  Jag tycker pajen ska heta Grönkålspaj. Det är grönkålen som har huvudrollen! Smaklig måltid!

  • Susanne Jonsson

   Tack annika-linnea!

 • Anna J

  Jag och min syster brukar bjuda vår pappa på mat och fika på Fars Dag och så gjorde vi även idag. Syrran bjöd på älggryta och jag på morotskaka i form av muffins. Trevligt att sitta tillsammans några timmar och bara umgås och äta gott under tiden. Jag älskar färskpressade frukt- och grönsaksjuicer men jag dricker det alltför sällan, har ingen sån där press… än kanske jag ska säga, får önska mig i julklapp kanske?! 🙂

  • Susanne Jonsson

   Men SÅ mysigt Anna! Ja, önska dig isåfall en som är lätt att rengöra, har bra kapacitet, är snygg och går tyst 🙂 Och om ni hittar en perfekt så tips mig gärna!

 • Susannah King

  Nu har inte jag någon kontakt med min biologiske far (har vuxit upp bara med min mamma, i och med att pappa lämnade henne när jag var två och ett halvt år). Men jag har en person som varit som en pappa för mig, även om han inte varit gift med mamma eller haft något förhållande med henne. Han är gift med en kollega till min mamma, och våra familjer har umgåtts rätt mycket genom åren. I och med att min låtsaspappa är präst, så kändes det naturligt att det var han som vigde mig och Jenny förra året.

  • Susanne Jonsson

   Hej Susannah! Grymt bra att få en manlig förebild, oavsett om man är biologisk släkt eller inte. Villkorslös kärlek är SÅ fint! Att kunna älska en person som bara ”kommer till en” på något sätt, oavsett ålder. Jag har också några såna personer 🙂 Det är en stor förmån. Hälsa till din bonuspappa att han är fantastiskt och en förebild. Ett stort hjärta. Det finns många barn utan en eller båda föräldrar och många personer i alla åldrar som behöver extra bonuspersoner som kan och vill dela med sig av sin kärlek. Härligt att han fick viga er!

 • Liljan

  Hej Susanne o tack själv för ett fint program och en paj som ska göras snarast! Vad roligt att du fick ett sådant gensvar på programmet. Du fick såå många bra förslag på namn så jag försökte inte ens :o) men i mitt huvud så blir det Susannes grönkålspaj iallafall!! Jag har endast användt grönkål till soppa som vi gillar skarpt,gör den som en spenatsoppa med ägg i.Tänkte berätta att när jag gjorde äppelmos-stomp (gillar bitar i mitt mos) för ett par månader sen, så tillsatte jag citron och gissa vad :o)??
  Just det, finriven ingefära-det blev jättefräscht!
  Ha det så gott,kram-Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan, min fina, trogna kompis! Roligt att du gillade programmet. JA! soppa på grönkål är toppen! Bra att du tipsar, jag vet att många är intresserade av just grönkål nu. Tänk vad roligt att en sån bra sak får bli en trend. Vad roligt med äppelmoset, haha, visst är det gott med ingefära! 🙂 Och nyttigt, har jag läst.. Kram

  • Ami

   O här blev det också färskriven ingefära idag. Men inte i äppelmoset utan i fiskgratängen. Dögott! Måste komma ihåg o testa knölen i fler rätter. Susanne säger ju att det passar till nästan allt. Ska vi tro på det 😉 ?

   • Ami

    ..och det var fiskgratängen som var farsdagspresenten till min goa pappa 85 år.

    • Susanne Jonsson

     Underbart Ami!

   • Susanne Jonsson

    JA! Kram på er fina kompisar!