Baka i långpanna  Bakat  Fika  Glutenfritt  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka 

Fika!

Idag har vi bakat i Lagos.
Kanelbullar, morotskaka och vaniljkakor. En härlig, svensk fika!

IMG_7018.JPG
Mycket uppskattat bland vännerna här. Jag gjorde såklart favvoreceptet Världens godaste morotskaka. Ingen har hittills kunnat gissa att den är glutenfri. Kanelbullarna var spännande, eftersom både mjöl och jäst varierar i olika länder. Men det gick bra. Pärlsockret hade jag med mig till mina kompisar. Vissa traditioner och ingredienser vill man liksom ha kvar, hur länge man än bor utomlands. Jag har aldrig tänkt på att packa pärlsocker förrän nu när min kompis bad mig ta med det. Men det är ju viktigt när man vill ha bullarna som hemma. Vad skulle du ha svårt att klara dig utan om du emigrerade?
Råvaror, familjen, vänner, naturen?

 • Cecilia

  Jag bor för tillfället i Edinburgh då jag studerar här. Jag är nu inne på andra året och har börjat lära mig vad jag behöver ta med varje gång jag är hemma i Sverige: bakpulver, bikarbonat, Felix pulvermos och Gulaschsoppa (mycket viktigt!), några paket pulversås, flytande fonder (såsom kalv, vilt och kantarell), samt mammas äppelmos och lingonsylt. Lingonsylten har visat sig extra viktig eftersom det inte verkar finnas lingon här i Skottland, och mamma har några riktigt goda recept som kräver lingonsylt. Färsk jäst har jag lyckats hitta, det finns både på Real Foods och i några polska affärer. Gräddosten, glöggen, maraboun och pepparkakorna köper jag på Ikea 😉

  • Susanne Jonsson

   Åh vad spännande att höra Cecilia! Hur är det att bo i Edinburgh? 🙂

   • Cecilia

    Det är underbart att bo i Edinburgh! Staden är så vacker och har allt man kan önska sig i mat- och kulturväg. Trots att det är en storstad går det ändå att ta sig runt till fots och naturen går att hitta både inuti staden och precis utanför. Och inte nog med det är det också en kuststad så det finns både strand och hamn här! Rekommenderar en resa hit 🙂

    • Susanne Jonsson

     Åh! Det låter fantastiskt Cecilia. Hoppas få komma dit en dag!