Baka i långpanna  Bakat  Fika  Glutenfritt  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka 

Fika!

Idag har vi bakat i Lagos.
Kanelbullar, morotskaka och vaniljkakor. En härlig, svensk fika!

IMG_7018.JPG
Mycket uppskattat bland vännerna här. Jag gjorde såklart favvoreceptet Världens godaste morotskaka. Ingen har hittills kunnat gissa att den är glutenfri. Kanelbullarna var spännande, eftersom både mjöl och jäst varierar i olika länder. Men det gick bra. Pärlsockret hade jag med mig till mina kompisar. Vissa traditioner och ingredienser vill man liksom ha kvar, hur länge man än bor utomlands. Jag har aldrig tänkt på att packa pärlsocker förrän nu när min kompis bad mig ta med det. Men det är ju viktigt när man vill ha bullarna som hemma. Vad skulle du ha svårt att klara dig utan om du emigrerade?
Råvaror, familjen, vänner, naturen?