Baka i långpanna  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Söndagsbaka  Sylta och safta  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Morötter och Theodor Kallifatides

På onsdag sänds vårt program från skördemarknaden. Jag tänkte bjussa på massor av inspiration med morötter, tycker de har mycket som talar för sig. Goda, prisvärt, roliga, bra hållbarhet (både för miljön och hemma i kylen) och är enkla att variera.

Bondens2014-135-web

Det blir en grym morotsstuvning med höga, rena smaker som både är snabblagad och inte bränner fast. Mammas marmelad, en fantastisk, enkel sallad och såklart… Världens godaste morotskaka! Som är glutenfri. Visst är ni med oss då? Författaren Theodor Kallifatides och tränings-Sofia gästar oss. Bara en sån sak.

Ps. Vad lagar du med morötter?