Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Grilla!  Hälsokrubb  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Sylta och safta  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Morötter för hela slanten

Hej kompisar!

Här kommer recepten från kvällens program. Vilka magiska morötter vi hittade där på marknaden, såg ni?

Visst var det vackert på marknaden? Här väntar vi på att starta!

Bondens2014-193-web

Börjar med receptet på Världens godaste morotskaka som dessutom är glutenfri! Succé!

Bondens2014-243-web

Här finns en till helt FANTASTISK morotskaka, en vanlig, med vete, som jag fick recept på i sommar.

 

Bondens2014-202-web

Morotsstuvningen kryddad med pepparrot försvann i ett nafs. Underbar till korv eller en fiskbit. Visst var den snabblagad och enkel?

Jag tycker det är så skönt att ha såna snabba recept till vardagsmaten.

Mammas magiska morotsmarmelad vill jag varmt rekommendera. Så gott till ost, frukost eller på ostbricka.

Bondens2014-204-web

Morötter skulle jag kunna äta varje dag.

Speciellt den  här asiatiska morotssalladen toppad med salta nötter, som skymtar i förgrunden till kakan.

Bondens2014-220-web

Och pigg-Sofia tränar på här. Det är roligt att jobba med Sofia, hon är som en virvelvind med turbomotor. Härlig energi!

  • Astrid

    Hej !
    Tack för alla härliga inslag! Jag bakade den glutenfria morotskakan, den blev jättegod, men väldigt smulig?? Har du nå´t bra råd för att ”undvika” detta.

    • Susanne Jonsson

      Hej Astrid, jag vet inte riktigt vad som hänt, men den är i sin natur inte lika fast som vanlig, testa det andra receptet kanske? Det finns här: https://blogg.svt.se/susanne/2014/08/varldens-godaste-morotskaka/
      Annars kanske testa baka den på ett silikonpapper så fastnar det inte som på ett vanligt bakpapper. Heja på!

      • Astrid

        Tycker att din frosting såg väldigt ”vit” ut. Vad använder du för färskost?

        • Susanne Jonsson

          Hejsan Astrid! Naturell färskost, det ser vitare ut tror jag när man vispar upp den.

          • Astrid

            Jag använde Philadelphia. Kan man använda kvarg tror du?

          • Susanne Jonsson

            Hej Astrid, nej, det tror jag blir för löst.

  • Maria Lindqvist

    Jag gjorde morotssalladen till sushi, jättegott, tack för tipset 🙂

    • Susanne Jonsson

      Superkul att höra Maria, visst är den enkel? 🙂

    • Ami

      Javisst Maria var den god och även annorlunda. Roligt med nya kombinationer.

      • Susanne Jonsson

        SÅ roligt att ni gillar!

  • Ludi

    Hej ! Tänker baka morotskakan men undrar, hur stor är en liten burk ananas?

    • Susanne Jonsson

      Hej! Den är 140 gram. Finaste hälsningar!

  • Birgitta Nilsson

    Åh, nej 🙁 Missade…

    • Susanne Jonsson

      Jajjamän fina Birgitta! 🙂

  • Ami

    Tack för kvällens härliga go’kväll! Morotsalladen måste göras till morgondagens fiskmiddag. Har en klump ingefära i frysen. Jag är inte så galen i ingefära som du så ibland måste jag frysa lite så den inte blir för gammal. Jag tycker om, men glömmer nog mer att jag har den där lilla klumpen i grönsakslådan. Morotsmarmeladen såg så läcker o god ut också men det får bli vid ett senare tillfälle….liksom morotskakan.

    • Susanne Jonsson

      Haha, ja, jag är verkligen galen i ingefära, där satte du huvudet på spiken Ami! Så roligt att vi lär känna varann här. Ha en underbar fredag!

    • Ami

      Visst måste jag kunna använda mina frysta rabarber i marmeladen?
      Trevlig helg vänner!

      • Susanne Jonsson

        Ja, det har jag gjort någon gång, det funkade. Har för mig att jag fick koka den längre bara. Glad helg!