Grilla!  Okategoriserade  Resor  Snabblagat  Sommarmat  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx 

Lyxlunch

Inte vegetarisk måndag hos oss idag 🙂

IMG_6110.JPG
Istället blev det en lunchfavorit: grillad korv från det lokala charkuteriet på samiskt bröd, gahkku.
Mormor säger att jag har fått morfars förkärlek till eldning. Hon har rätt. Hur jag älskar att mysa och tända en brasa. Speciellt i höstluften. Doften.

IMG_6108.JPG

Visst är det som tjusigt vårt vackra land?

IMG_6107.JPG
Höstens alla färger. Hur långt har hösten kommit hos er?

 • Anna L

  Tack fina Susanne för din fina blogg!
  Jag skulle bli överlycklig om du kunde skriva ditt recept på gahkubröd.
  Vänliga hälsningar Anna

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna, jag är inte riktigt klar med det, men en dag så kommer det 🙂

   • Anna L

    Då får jag längta lite till…
    Jag skulle också jättegärna vilja att du lagade samisk mat i go’kväll tex souvas eller renskav .
    Hoppas du får en fin helg med mycket höstmys.
    Anna L

    • Susanne Jonsson

     Jättebra förslag Anna! Det vill jag också. Tack snälla du.

 • Birgitta Nilsson

  Underbar bild!

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att du gillar Bästa Birgitta!

 • Barbro

  jag håller verkligen med dej Liljan vilka fina bilder Susanne bjuder oss på. Man skulle vilja ha dom som skrivbordsunderlägg eller vad tycker du ?
  Ha en fortsatt bra tisdag till Er alla som läser Susannes blogg.

  • Liljan

   Tack Barbro! Vilken bra ide´!— Susanne, vi har hitat den perfekta bisysslan för dej…! Kan även tänka mej underlägg till köket,(tallriksunderlägg:o)
   Kram igen, Liljan

   • Susanne Jonsson

    WOW! Tackar! Ja, det är till att ha världens finaste läsare som tipsar och kommer på nya idéer. Nu när jag lägger huvudet på kudden så kommer jag somna med ett leende ända in i själen. Varmt välkomna med alla tips! Kram fina Liljan, sov gott allihopa!

  • Susanne Jonsson

   Tack Barbro. Jag blir jätteglad att ni tycker om mina bilder. Ofta fotar jag med mobilen för att hinna med de små ögonblicken. Ska höra med chefen om vi kan ordna det 🙂 Tack också för era fina ord. Det är verkligen gott att höra att ni trivs här hos mig.

 • Liljan

  Susanne,vilka underbara bilder du bjuder oss på!! Sån´korv vill jag också ha!!!
  Hos oss blev det inte heller ”Meatfree Monday”,brukar försöka.Det blev ”kokt rimmad oxbringa med potatis,morötter o purjo i på slutet av kokning”.Så lätt, så gott -lite höstkänsla över den maten..MEN, vi hade 22.2 grader(varmt) när vi åt den,så här har inte hösten kommit särskilt långt, vi fick ju sommar igen :o) !!!
  Ha det fortsatt gott,KRAM från LIljan.

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Det låter underbart gott. Oxbringa är en av mina favoriträtter 🙂 Vad varmt ni har! Så skönt. Fortsätt att njuta. KRAM