Bjudmat  Ekologiskt på budget  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Laga i långpanna

Älskar långpannerätter. Speciellt när man är många. En favorit är den här som ett förtjust gäng mumsade på till middag ikväll

IMG_6145.JPG
Ugnspannkaka med bacon. Grundreceptet finns här, baconet skär jag i bitar och steker i långpannan i ugnen innan jag häller på smeten. Vegetarianer byter bacon mot veg bacon, fikon, äpplen eller stekt svamp. Nu när äppelsäsongen i full fart, så det blev kanelstekta äpplen till.

IMG_6147.JPG

Så enkelt. Så gott. Stek äpplen i smör, på med kanel och en gnutta socker. Stek nån minut.

IMG_6146.JPG
Lättvispad grädde till. Grym rätt. Enkel, prisvärd, god och sköter sig själv i ugnen. Vad lagar du för goda rätter i din långpanna?

 • Jools

  Nåt som tar lite tid men som är så himla gott är auberginegratäng. Jag brukar ösa i svamp, squash och vad jag har hemma. Grym vegetarisk mat som blir väldigt god matlåda, både att äta direkt och lägga i frysen!

  • Susanne Jonsson

   Älskar såna rätter Jools. Superbra tips. Jag ska testa. 1000-Tack!

 • Birgitta Nilsson

  Att laga mat i långpanna är en klar favorit. Jag brukar göra som du och blanda bacon och äpple i ugnspannkakan, enkelt och gott. En annan variant på enkelt vardagsmat i långpanna är att klyfta och blanda potatis, lök och champinjoner på en plåt. Ringla lite olja över, salta och peppra och sedan ugnssteka i 225 grader i ca 15 minuter. Blanda runt och lägga kasslerskivor över och steka ytterligare ca 5 minuter. Servera en sås till gjord på matlagningsgrädde, soya och sambal oelek. Även det enkelt och gott! Ha en fin dag! Kram

  • Susanne Jonsson

   JA vilket bra tips! Jag ska testa!