Okategoriserade 

Gröten är tillbaka

Större än någonsin. Det poppar upp grötbarer, restaurangerna tar in den på menyer, bensinmacken säljer portionspaket och här i mitt kök lagar jag gröt varje dag. Igår blev det gröt på fruktköttet från helgens juicepressning. Morotsgröt med äpple och ingefära. Kryddad med kanel och vanilj. Serverade med en klick färskost, rostad mandel, russin och honung. En riktigt mättande, fräsch måltid.

IMG_5865.JPG

Med smaker från morotskaka kan det liksom int bli fel. Ha en underbar tisdag kompisar. Kärlek och solstrålar!

 • Nilla

  Å så gott det låter m morotsgröt! Hur lagar du till den?/ Nilla

  • Susanne Jonsson

   Hej Nilla! JA! Som vanlig havregrynsgröt ungefär, för en person: koka upp 1 dl havregryn, 2 dl vatten, i med ca 1 dl fruktkött från juicepressen alt finrivna morötter, lite kanel, russin och vanilj. Servera med honung, kanel och färskost. kanske lite mandel också. Ibland har jag rivet äpple blandat med yoghurt ovanpå. Testa!

 • Ami

  Jippi, jag är inne igen! Inte alltid jag känner så minsann. Jag tycker vanlig havregrynsgröt är så enkelt o gott att laga till om man kommer hem trött o hungrig o vill ha nåt lite snabbt som ändå är skapligt nyttigt. På gröten tar jag min lingon/röda vinbärssylt till. Sockret är halverat i sylten så det känns så friskt o gott till den lena gröten. Mannagrynsgröt är jag också lite barnsligt förtjust i med kanel o socker på. Förstår att dagens gröter har ett litet annat stuk. Blir till att förnya sig vid tillfälle. Kanske t.o.m. kommer tips i rutan så småningom? Ha en fin höstdag alla!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ami! Japp! På lördag blir det gröt i rutan. Perfekt för en mysig söndagsbrunch 🙂 Älskar också sylt med mindre socker, det blir SÅ gott! Finaste.