Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Recept  Söndagsbaka  Tips  Uteliv  Vardagslyx  Vegetariskt 

Världens godaste morotskaka

Minns ni morotskakan jag pratade om? Jag fick gå och fråga efter receptet på fiket, det visade sig att det var två sommarjobbare som hade bakat den, Christopher och Jesper. Bra jobbat! Eftersom jag blev så imponerad så improviserade jag någon sorts intervju, fast på mitt sätt (se nedan, om ni vill alltså, ni får vara lite extra snälla pga jag är kock och har gjort mitt bästa utifrån mina erfarenheter att själv bli intervjuad).

IMG_5361.JPG
Bild från kyrkstugan vid Nydalasjön i Umeå. Kriterierna för mig är en saftig kaka med lagom mycket frosting i förhållande till själva kakan. Lagom mycket är ganska mycket. Och botten får inte vara för tjock. Sedan gillar jag en lagom krämig konsistens på frostingen. Min kockkollega som var med var lika förtjust 🙂

IMG_5362.JPG

Tack hela personalen! På bilden är det Bagarna Christopher och Jesper, Maryam Ahmed och Agnes Bergman, Sveriges blå bandsungdom, ansvarig för serveringen som även drivs av svenska kyrkan. Ni är jätteduktiga.

IMG_5391.JPG

Och nu till receptet! Så snällt att vi fick det, eftersom inte alla läsare bor i eller nära Umeå.

IMG_5388.JPG

Tack för att ni delar med er. Blev jätteglad av att läsa era svar på mina frågor, för när det gäller bakning är det viktigaste för perfekt resultat att följa receptet.

Säg nu hej till våra nya bagar-kompisar!

IMG_5389.JPG

IMG_5390.JPG

Over and out från er kompis på bryggan utanför fiket.

IMG_5383.JPG