Äggfritt  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Overnight oats

Alla har vi våra rutiner på morgonen. Här i huset är det viktigt med extra goda tankar under uppstigningen, tycker det kan sätta prägel på hela dagen. Tänder ett ljus eller min favvorökelse från Indien. Sedan är det te och en stunds meditation eller och yoga. Efter det är man gode hungrig. På med kaffet! Och oavsett hur nu morgonen ser ut så är det skönt att frukosten är nästan klar. Det här är en av de godaste.

IMG_5352.JPG
Overnight oats med äpple, kanel och vanilj. Jätteenkelt. Blanda 1/3 havregryn med kanel, vanilj och 2/3 vätska tex yoghurt el mjölk. Rör ner 1 msk chiafrön. Ställ i kyl över natten. Toppa med det du gillar på morgonen. Kanske yoghurt med rivet äpple i, honung, bär, hackad mandel, mango, russin, ja möjligheterna att anpassa smakerna är många. Det bästa är att det är väldigt gott och samtidigt både enkelt och nyttigt. Testa!

Tips: gör i burk med lock, perfekt att ta med som lättlunch eller picknick.

 • Liljan

  Jag vill också önska Grattis och tack för påminnelsen om de här frukostarna med Chiafrön..måsta handla hem! Det där ser ju såå läckert ut.
  Ha en jättfin dag… Tänkte häromdagen…att nu dröjer det väl inte så länge till´s Go´kväll kör igång, då får vi både se dej och höra din ”goa” stämma igen!
  Kram från Liljan.

  • Susanne Jonsson

   Tack Fina Du! Japp, nu kör vi snart igen. Längtar!

 • Barbro

  Vill önska dej en toppendag idag för det är ju din namnsdag idag!!
  Vore du närmare skulle jag bjuda dej på fika.
  Kram från tackar för alla bra tips som du delar med dej av.

  • Susanne Jonsson

   Men ÅH vad fint, TACK KOMPIS!! Nu blev jag jätteglad! Kram och väl bekomme, det är så roligt att dela det jag kan med er alla.

   • Susannah King

    Grattis på namnsdagen från mig och Jenny! Det är ju min namnsdag också idag.

    • Susanne Jonsson

     Tack Susannah! Ska se om jag får till stilen!