Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Snabblagat  Sommarmat  Soppa  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Morotsgazpacho

Hej!
Har ni testat kyld morotssoppa i sommarvärmen?

20140807-102157-37317954.jpg
Den lagar man jättesnabbt med supertricket att riva morötterna 🙂
Man river alltså morötter, lök, ingefära och vitlök (valfritt) i matberedare. Fräser allt med lite chili i olja utan att det får färg. Häller på buljong och kokar ca 5 minuter. Sedan mixar man och smakar av med salt. Låt svalna. Servera med bröd eller det du råkar ha hemma. Jag gillar att ställa fram små skålar av det jag hittar i kylen, kanske oliver, fetaost, lite hackad skinka. Så mysigt att plocka själv. Lite tacokänsla. Älskar förresten att servera saker i syltburkar. Både praktiskt och snyggt.