Bjudmat  Glutenfritt  Grilla!  Okategoriserade  Recept  Sallad  Tips  Vardagslyx 

Grilla i helgen!

Här kommer ett gäng grillrecept jag älskar. Börjar med det här på Eftermarinerad flankstek. Helt rätt i säsong just nu, med kantareller och aioli. Köttet blir härligt saftigt och spännande med den något grövre texturen än traditionella grillköttbitar. När jag börjar tänka på grillning så kommer alltid den här högrevsburgaren upp. Och om någon råkar ha kvar älgfärs i frysen, så grilla den här älgburgaren med citron och rosmarin.

Melonsallad är alltid ett favvotillbehör här, speciellt de dagar man har lite mindre tid. Här vattenmelon, salladsskott och cashewnötter. Alltså cashew och vattenmelon är sanslöst gott tillsammans. Sött & salt. Toppade med lime och färsk koriander. Ljuvligt!

melonsallad

Foto: Sara Danielsson

Nu när sommarkålen har kommit så passar det perfekt att göra sommarcoleslaw. Smaksätt gärna med äppeljuice eller riv ner ett hackat äpple.

Coleslaw, 4-6 port

¼ vitkålshuvud, strimlat

1 morot, riven

1 dl äppelcidervinäger

1 tsk salt

2 dl mezeyoghurt

1 dl majonnäs

1 tsk fransk senap

svartpeppar

Blanda kål, vinäger och salt, låt marinera ca 30 minuter. Häll av ev vätska och blanda ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Ett par enkla såser är bra att kunna svänga ihop. Jag gillar Bekvämbea, Snabbaioli och fetaost mosad med crème fraîche, kryddad med rivet citronskal och, om man vill lyxa, rostade vallmofrön.

såser

Foto: Sara Danielsson

 

Vad lägger ni på grillen i sommar?